שבקייה
- הכנה: שעה
- טיגון: 3 דקות
- קל
- 20 יחידות
המתכון המנצח של אמא שלי!
לכל איזור במרוקו יש שם אחר לקינוח הזה – מחרחה, רשתיות והמוכר ביותר שבקייה.
בכל אירוע משפחתי תהיה שבקייה חגיגית במרכז השולחן, בשבת חתן, חינה ואיך לא במימונה – זה חובה!!
המתכון פשוט ממש ומהיר, אין פה שימוש במכונת פסטה או עבודה מסובכת.
כל אחד יכול להכין והתוצאה אלוהית!
תרבחו ותסעדו!
שבקייה
מצרכים: (20 יחידות)
לעוגיות:
100 גרם מרגרינה
1/2 כוס מים
300 גרם קמח
1 טיפת מי זהר
שמן קנולה לטיגון
לסירופ סוכר:
2 כוסות סוכר לבן
1 ו1/2 כוסות מים
קליפת תפוז (לא חובה)
2 טיפות מי זהר
אופן ההכנה:
1. בקלחת ממיסים מרגרינה, מים וטיפה אחת של מי זהר ומצננים מעט.
2. בקערה רחבה מניחים את הקמח ומוזגים אליה את התערובת שהמסנו בסיר.
3. מערבבים היטב עד שמתחיל להיווצר גושי בצק, לשים היטב את הבצק ידנית במשך 3 דקות.
4. יוצרים כדור ומחלקים אותו ל-2 – כל חלק מכדררים ומכסים במגבת (להקפיד על המגבת, הבצק מתייבש מהר.
5. לוקחים כדור ומרדדים אותו לעלה דק ככל האפשר, מגלגלים אותו לגליל צפוף כך שנוצר נקניק בצק.
6. חותכים חתיכות בעובי 2 ס"מ ומכסים את כולן, כל פעם עובדים על חתיכת בצק.
7. מקפלים את הקצווה של הבצק כלפי מטה ככה שהיא לא תבלוט כמו בסרטון.
8. מרדדים את הבצק לריבוע דק, חותכים בעזרת גלגלת משוננת את הקצוות כך שיווצר ריבוע שווה וחותכים לאורך הריבוע 5 חריצים.
9. מרימים את 2 הרצועות הפנימיות ומקפלים אותן החוצה כמו בסרטון כך שנוצר רשתית בצק.
10. מניחים את הרשתיות המוכנות על גבי מגבת ומכסים אותן בעוד מגבת כך שלא תתייבשנה.
11. חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול לכל חתיכות הבצק.
12. מכינים את הסירופ: מרתיחים את כל המרכיבים עד להמסה מלאה ומצננים בטמפ' חדר.
13. מחממים סיר רחב עם שמן קנולה ומטגנים את הרשתיות עד להזהבה מלאה מ-2 הצדדים, מניחים על גבי רשת או נייר סופג.
14. טובלים היטב כל רשתית בסירופ בנדיבות.
15. מעבירים לצלחת הגשה ואוכלים.
אחסון וחיי מדף:
השבקיות נשמרות בטמפ' חדר מכוסות במשך 4 ימים.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
-
-
בבקה קקאו אני חייבת להגיד שאני יותר אוהבת את הצורה של הבבקה מאשר של קראנץ’ שוקולד. המילוי נשאר כולו בפנים, הבצק רך ועסיסי וזאת פשוט עוגה מדהימה. מה גם שזה לא מסובך להכין אותה, לא צריך לחתוך ואז כל השיש מתלכלך ואתם מרוחים בשוקולד. יפה וטעימה לשבת. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #babka #שמרים #עוגתשמרים
-
עוגיות ספירלה עוגיות של ילדות שנמצאות בכל מאפייה, יפות כלכך, טעימות ופריכות. את הבצק מכינים בקערה בלי מיקסר, מתכון פשוט ומהיר והעוגיות שיוצאות הן פשוט וואו! המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #chocolate ##crumble_shir #עוגיות #cookies
-
2 עוגות מבלילה אחת הבסיס המושלם של עוגת השיש הקלאסית של אמא שלי, אני כל פעם מגוונת ומכינה עוגות שונות מאותה הבלילה! הפעם עוגת לוטוס ועוגת שוקולד צ׳יפס, ככה כל אחד מקבל את מה שהוא אוהב וכולם נהנים מהכל. באתר יש גם אופציה לשילוב של מייפל פקאן. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #chocolatecake #עוגתשיש #crumble_shir #סוכות #לוטוס #cake
בראוניז טירמיסו יש לי צורך להסביר או הביס שאתם רואים מספיק?? זה פשוט שילוב שנולד להיות ביחד, איך לא הכנתי את זה עד היום זאת פאשלה רצינית. תכינו לכם לסופ״ש עם הקפה זה פינוק מושלם 🙂↔️ המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #tiramisu #brownies #טירמיסו #בראוניז