שבקייה
- הכנה: שעה
- טיגון: 3 דקות
- קל
- 20 יחידות
המתכון המנצח של אמא שלי!
לכל איזור במרוקו יש שם אחר לקינוח הזה – מחרחה, רשתיות והמוכר ביותר שבקייה.
בכל אירוע משפחתי תהיה שבקייה חגיגית במרכז השולחן, בשבת חתן, חינה ואיך לא במימונה – זה חובה!!
המתכון פשוט ממש ומהיר, אין פה שימוש במכונת פסטה או עבודה מסובכת.
כל אחד יכול להכין והתוצאה אלוהית!
תרבחו ותסעדו!
שבקייה
מצרכים: (20 יחידות)
לעוגיות:
100 גרם מרגרינה
1/2 כוס מים
300 גרם קמח
1 טיפת מי זהר
שמן קנולה לטיגון
לסירופ סוכר:
2 כוסות סוכר לבן
1 ו1/2 כוסות מים
קליפת תפוז (לא חובה)
2 טיפות מי זהר
אופן ההכנה:
1. בקלחת ממיסים מרגרינה, מים וטיפה אחת של מי זהר ומצננים מעט.
2. בקערה רחבה מניחים את הקמח ומוזגים אליה את התערובת שהמסנו בסיר.
3. מערבבים היטב עד שמתחיל להיווצר גושי בצק, לשים היטב את הבצק ידנית במשך 3 דקות.
4. יוצרים כדור ומחלקים אותו ל-2 – כל חלק מכדררים ומכסים במגבת (להקפיד על המגבת, הבצק מתייבש מהר.
5. לוקחים כדור ומרדדים אותו לעלה דק ככל האפשר, מגלגלים אותו לגליל צפוף כך שנוצר נקניק בצק.
6. חותכים חתיכות בעובי 2 ס"מ ומכסים את כולן, כל פעם עובדים על חתיכת בצק.
7. מקפלים את הקצווה של הבצק כלפי מטה ככה שהיא לא תבלוט כמו בסרטון.
8. מרדדים את הבצק לריבוע דק, חותכים בעזרת גלגלת משוננת את הקצוות כך שיווצר ריבוע שווה וחותכים לאורך הריבוע 5 חריצים.
9. מרימים את 2 הרצועות הפנימיות ומקפלים אותן החוצה כמו בסרטון כך שנוצר רשתית בצק.
10. מניחים את הרשתיות המוכנות על גבי מגבת ומכסים אותן בעוד מגבת כך שלא תתייבשנה.
11. חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול לכל חתיכות הבצק.
12. מכינים את הסירופ: מרתיחים את כל המרכיבים עד להמסה מלאה ומצננים בטמפ' חדר.
13. מחממים סיר רחב עם שמן קנולה ומטגנים את הרשתיות עד להזהבה מלאה מ-2 הצדדים, מניחים על גבי רשת או נייר סופג.
14. טובלים היטב כל רשתית בסירופ בנדיבות.
15. מעבירים לצלחת הגשה ואוכלים.
אחסון וחיי מדף:
השבקיות נשמרות בטמפ' חדר מכוסות במשך 4 ימים.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
-
-
לחם מחבת וחמאת שום אין טעים כמו לחם חם וחמאה טובה. לחם מחבת שמכינים בכמה דקות וחמאת שום טעימה בטירוף. המתכון הזה מככב בבלוג כבר שנתיים ובצדק, קל וטעים. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #bread #לחם #dinner #butter #garlicbutter #garlicbread
-
קראק פאי הרבה זמן רציתי להכין את הפאי הזה והוא יצא פשוט מדהים! השילוב של תחתית עוגיית שיבולת שועל עם המילוי הצ׳ואי של הסוכר והחמאה יוצר פאי מהחלומות. קינוח מושלם לסופ״ש! המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #טארט #crumble_shir #crackpie #milkbar #pie #oatmeal #quaker
-
חלת מפתח כמו בכל שנה, אחרי פסח אופים חלת מפתח כסגולה לפרנסה טובה. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #challah #crumble_shir #חלה #חלות
מאפינס שוקולד הקלאסיקה האהובה על כולם – מאפינס שוקולד. נימוח וטעים עם אקסטרה שוקולד מעל. הכי כיף שמכינים הכל בקערה אחת ואפייה קצרה. אין מישהו שיכול לסרב לאחד כזה. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #chocolatemuffin #chocolate #muffins #muffin #cupcakes #cupcake