הקלאסיקה האהובה על כולם – מאפינס שוקולד. מאפינס נימוח וטעים עם אקסטרה שוקולד מעל. הכי כיף שמכינים הכל בקערה אחת ואפייה קצרה. אין מישהו שיכול לסרב לאחד כזה!
מאפינס שוקולד
מצרכים: (12 יחידות) 2 ביצים 200 מ"ל שמנת חמוצה (1 מיכל) 125 מ"ל חלב 125 מ"ל שמן 240 גרם קמח 50 גרם קקאו 150 גרם סוכר לבן 1 1/2 כפיות אבקת אפייה 1 כפית סודה לשתייה
75 גרם שוקולד צ'יפס מריר 75 גרם שוקולד צ'יפס חלב
אופן ההכנה: 1. מחממים תנור ל-175 מעלות. 2. בקערה רחבה מערבבים עם מטרפה ביצים, שמנת חמוצה, חלב ושמן עד לאיחוד. 3. מוסיפים סוכר, קמח, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים היטב רק עד שאחיד ללא גושים (מומלץ לנפות את הקמח והקקאו). 4. מוסיפים 3/4 מכמות השוקולדים ומערבבים. 5. מסדרים 12 מנג'טים בתבנית שקעים. 6. מוזגים בעזרת כף קפיצית 2 כפות מהבלילה לתוך מנג'ט האפייה (אם אין מנג'ט לשמן היטב את התבנית). 7. מאופים במשך 20 דקות עד שנועצים קיסם והוא יוצא לח עם פירורים. 8. מצננים מעט בטמפ' חדר. 9. מומלץ לאכול כשזה עוד חם.
אחסון וחיי מדף: המאפינס נשמרים בטמפ' חדר מכוסים בניילון נצמד במשך 4 ימים. מומלץ לחמם מעט במיקרו לפני שאוכלים כדי שהשוקולד מעט ימס.
כתיבת תגובה