קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

מאפינס שוקולד


הקלאסיקה האהובה על כולם – מאפינס שוקולד.
מאפינס נימוח וטעים עם אקסטרה שוקולד מעל.
הכי כיף שמכינים הכל בקערה אחת ואפייה קצרה.
אין מישהו שיכול לסרב לאחד כזה!

מאפינס שוקולד

מצרכים: (12 יחידות)
2 ביצים
200 מ"ל שמנת חמוצה (1 מיכל)
125 מ"ל חלב 
125 מ"ל שמן 
240 גרם קמח 
50 גרם קקאו
150 גרם סוכר לבן 
1 1/2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה

75 גרם שוקולד צ'יפס מריר
75 גרם שוקולד צ'יפס חלב

אופן ההכנה:
1.  מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. בקערה רחבה מערבבים עם מטרפה ביצים, שמנת חמוצה, חלב ושמן עד לאיחוד.
3. מוסיפים סוכר, קמח, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים היטב רק עד שאחיד ללא גושים (מומלץ לנפות את הקמח והקקאו). 
4. מוסיפים 3/4 מכמות השוקולדים ומערבבים.
5. מסדרים 12 מנג'טים בתבנית שקעים.
6. מוזגים בעזרת כף קפיצית 2 כפות מהבלילה לתוך מנג'ט האפייה (אם אין מנג'ט לשמן היטב את התבנית).
7. מאופים במשך 20 דקות עד שנועצים קיסם והוא יוצא לח עם פירורים.
8. מצננים מעט בטמפ' חדר.
9. מומלץ לאכול כשזה עוד חם.

אחסון וחיי מדף:
המאפינס נשמרים בטמפ' חדר מכוסים בניילון נצמד במשך 4 ימים. 
מומלץ לחמם מעט במיקרו לפני שאוכלים כדי שהשוקולד מעט ימס.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

Incorrect access token specified.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *