קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

שטרודל גבינה ומנגו

שטרודל גבינה ומנגו

שטרודל של קיץ!
מי אמר ששטרודל חייב להיות רק בחורף? למה לקפח את כל פירות הקיץ הנפלאים שלנו?
בצק פילו פריך וזהוב, מלית מלטפת של גבינה עם עם עקצוץ של לימון וקוביות טהורות של מנגו.
חשבתי הרבה מה להכין שיתאים לסופ"ש חם שכזה, השטרודל ניצח בענק!
האמת שהפתעתי את עצמי! זה יצא מדהים ברמה שאין לתאר!
אתם פשוט חייבים להכין ולהבין בעצמכם.

סופ"ש מקסים!

שטרודל גבינה ומנגו

מצרכים: (3 רולדות)
250 גרם עלי פילו מופשרים במקרר (9 דפים)
100 גרם חמאה מומסת
1 מנגו חתוך לקוביות קטנות

לקרם גבינה:
500 גרם גבינת טוב טעם
1 חלמון
40 גרם סוכר לבן
2 כפות שמנת מתוקה
1 כף קורנפלור
גרידת מלימון 1

אופן ההכנה:
1. מפשירים את דפי הפילו במקרר.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. בקערה מערבבים עם מטרפה את כל המצרכים לקרם הגבינה.
4. מניחים על השיש דף פילו, מברישים אותו היטב בחמאה מומסת ומניחים עליו עוד דף פילו, חוזרים על אותה פעולה ומניחים דף שלישי שאותו גם מורחים בחמאה.
– כל רולדה מורכבת מ-3 דפים בסה"כ.
5. לוקחים שליש מהמלית גבינה ומניחים פס לרוחב החלק התחתון של הדפים, לא קרוב מדי לקצה אלא במרחק 3/4 ס"מ.
– שימו לב, לא מורחים את המלית אלא מניחים פס עבה, מעין גבעה לאורך הדף.
6. מרימים את החלק התחתון על גבי המלית, כמו רולדה, סוגרים את הקצוות מ-2 הצדדים על גבי המלית (ראו בסרטון) על מנת שהמלית לא תגלוש באפייה.
7. עושים עוד גלגול של הרולדה ומהדקים את 2 הקצוות על גבי הבצק, זה עושה איטום נוסף למאפה.
8. ממשיכים ומגלגלים עד הסוף את המאפה.
9. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה, מברישים בחמאה מומסת ואופים במשך 30 דקות עד להזהבה חומה ויפה.
10. מצננים מעט ומנפים אבקת סוכר.

הערות:
– בזמן הכנת השטרודל נא לכסות את העלים שבצד במגבת מטבח על מנת שלא יתייבשו.
– הברישו את הדפים בכמות נאה של חמאה, אחרת יהיה לכם קשה לגלגל את השטרודל והוא יהיה יבש.
– מי שלא אוהב מנגו יכול לשים פרי אחר כרצונו: אפרסק, משמש, פירות יער ועוד פירות קיץ רכים.
– תפוח או אגס יש לבשל קודם לכן, הפרי קשה יותר ולא יאפה בתנור.

אחסון וחיי מדף:
במקרר עד 3 ימים עטוף בניילון נצמד.
בטמפ' חדר עד יומיים עטוף בניילון נצמד.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *