שטרודל גבינה ומנגו
- הכנה: 30 דקות
- אפייה: 30 דקות
- קל
- 6 סועדים
שטרודל של קיץ!
מי אמר ששטרודל חייב להיות רק בחורף? למה לקפח את כל פירות הקיץ הנפלאים שלנו?
בצק פילו פריך וזהוב, מלית מלטפת של גבינה עם עם עקצוץ של לימון וקוביות טהורות של מנגו.
חשבתי הרבה מה להכין שיתאים לסופ"ש חם שכזה, השטרודל ניצח בענק!
האמת שהפתעתי את עצמי! זה יצא מדהים ברמה שאין לתאר!
אתם פשוט חייבים להכין ולהבין בעצמכם.
סופ"ש מקסים!
שטרודל גבינה ומנגו
מצרכים: (3 רולדות)
250 גרם עלי פילו מופשרים במקרר (9 דפים)
100 גרם חמאה מומסת
1 מנגו חתוך לקוביות קטנות
לקרם גבינה:
500 גרם גבינת טוב טעם
1 חלמון
40 גרם סוכר לבן
2 כפות שמנת מתוקה
1 כף קורנפלור
גרידת מלימון 1
אופן ההכנה:
1. מפשירים את דפי הפילו במקרר.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. בקערה מערבבים עם מטרפה את כל המצרכים לקרם הגבינה.
4. מניחים על השיש דף פילו, מברישים אותו היטב בחמאה מומסת ומניחים עליו עוד דף פילו, חוזרים על אותה פעולה ומניחים דף שלישי שאותו גם מורחים בחמאה.
– כל רולדה מורכבת מ-3 דפים בסה"כ.
5. לוקחים שליש מהמלית גבינה ומניחים פס לרוחב החלק התחתון של הדפים, לא קרוב מדי לקצה אלא במרחק 3/4 ס"מ.
– שימו לב, לא מורחים את המלית אלא מניחים פס עבה, מעין גבעה לאורך הדף.
6. מרימים את החלק התחתון על גבי המלית, כמו רולדה, סוגרים את הקצוות מ-2 הצדדים על גבי המלית (ראו בסרטון) על מנת שהמלית לא תגלוש באפייה.
7. עושים עוד גלגול של הרולדה ומהדקים את 2 הקצוות על גבי הבצק, זה עושה איטום נוסף למאפה.
8. ממשיכים ומגלגלים עד הסוף את המאפה.
9. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה, מברישים בחמאה מומסת ואופים במשך 30 דקות עד להזהבה חומה ויפה.
10. מצננים מעט ומנפים אבקת סוכר.
הערות:
– בזמן הכנת השטרודל נא לכסות את העלים שבצד במגבת מטבח על מנת שלא יתייבשו.
– הברישו את הדפים בכמות נאה של חמאה, אחרת יהיה לכם קשה לגלגל את השטרודל והוא יהיה יבש.
– מי שלא אוהב מנגו יכול לשים פרי אחר כרצונו: אפרסק, משמש, פירות יער ועוד פירות קיץ רכים.
– תפוח או אגס יש לבשל קודם לכן, הפרי קשה יותר ולא יאפה בתנור.
אחסון וחיי מדף:
במקרר עד 3 ימים עטוף בניילון נצמד.
בטמפ' חדר עד יומיים עטוף בניילון נצמד.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
-
-
בבקה קקאו אני חייבת להגיד שאני יותר אוהבת את הצורה של הבבקה מאשר של קראנץ’ שוקולד. המילוי נשאר כולו בפנים, הבצק רך ועסיסי וזאת פשוט עוגה מדהימה. מה גם שזה לא מסובך להכין אותה, לא צריך לחתוך ואז כל השיש מתלכלך ואתם מרוחים בשוקולד. יפה וטעימה לשבת. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #babka #שמרים #עוגתשמרים
-
עוגיות ספירלה עוגיות של ילדות שנמצאות בכל מאפייה, יפות כלכך, טעימות ופריכות. את הבצק מכינים בקערה בלי מיקסר, מתכון פשוט ומהיר והעוגיות שיוצאות הן פשוט וואו! המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #chocolate ##crumble_shir #עוגיות #cookies
-
2 עוגות מבלילה אחת הבסיס המושלם של עוגת השיש הקלאסית של אמא שלי, אני כל פעם מגוונת ומכינה עוגות שונות מאותה הבלילה! הפעם עוגת לוטוס ועוגת שוקולד צ׳יפס, ככה כל אחד מקבל את מה שהוא אוהב וכולם נהנים מהכל. באתר יש גם אופציה לשילוב של מייפל פקאן. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #chocolatecake #עוגתשיש #crumble_shir #סוכות #לוטוס #cake
בראוניז טירמיסו יש לי צורך להסביר או הביס שאתם רואים מספיק?? זה פשוט שילוב שנולד להיות ביחד, איך לא הכנתי את זה עד היום זאת פאשלה רצינית. תכינו לכם לסופ״ש עם הקפה זה פינוק מושלם 🙂↔️ המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #tiramisu #brownies #טירמיסו #בראוניז