קרם ברולה קלאסי
- הכנה: 20 דקות
- אפייה: 20 דקות
- קל-בינוני
- 16 מנות אישיות
- ללא גלוטן
זה הקינוח שלעולם לא יוותרו לי עליו, כשאני אשאל מה להביא יגידו לי קרם ברולה ומקרונים.
זה הקינוח הקלאסי האולטימטיבי והקינוח האהוב עליי בעולם.
אתם לא מבינים כמה הוא פשוט להכנה והוא קינוח מרשים בטירוף.
אנשים נמנעים מלהכין אותו בבית וחבל, 20 דקות של עבודה, אפייה קצרה והמקרר יעשה את שלו.
מבחינת הווניל: המקורי זה כמובן מקל הווניל, הוא לא זול ולא זמין כל כך בשנים האחרונות עקב מחסור במדינות הייצור שלו.
אפשר להשתמש באבקת ווניל או מחית ווניל שהיא הכי נפוצה בחנויות אפייה ומאוד איכותית (שימו לב לאחוז האלכוהול והסוכר, מוצר טוב יכיל פחות סוכר).
הערה אחת: לא להשתמש בתמצית וניל, היא מוסיפה נוזל למתכון ורק ניחוח ולא את הטעם שאנחנו רוצים.
קרם ברולה קלאסי
מצרכים: (16 כלים אישיים קטנים)
1 ליטר שמנת מתוקה 38%
1 כפית מחית ווניל איכותית / מקל וניל
8 חלמונים (מביצה מידה L)
160 גרם סוכר לבן
סוכר לבן נוסף לקרמול
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות סטטי.
2. בקלחת מחממים (לא מרתיחים) את השמנת ביחד עם הווניל.
* אם משתמשים במקל ווניל חוצים אותו לאורכו, מגרדים בעזרת סכין את הגרגירים ומכניסים הכל כולל המקל.
3. בקערה מערבבים חלמונים וסוכר עד לאיחוד בלבד.
4. מבצעים השוואת טמפרטורות (זה רק נשמע מסובך, מבטיחה) – תוך כדי ערבוב עם מטרפה, מוסיפים כל פעם מצקת מהשמנת החמה לחלמונים ומערבבים
תוך כדי טריפה נמרצת עד שמעבירים את כל הנוזל לחלמונים.
5. מסננים את הנוזל דרך מסננת צפופה למד ליטר, בעזרת כף מוציאים את קצף הבועות שנשאר למעלה.
6. מוזגים לכלים האישיים עד 3/4 גובה ומניחים בתבנית עמוקה.
7. שופכים לתוך התבנית מים רותחים מסביב לכלים, עד מחצית מגובהם.
8. מעבירים בזהירות רבה לתנור (אפשר להניח מראש את התבנית בתנור ולבצע את שפיכת המים כשהתבנית בתוכו, להיות זהירים מאוד).
9. אופים במשך 20-25 דקות בלבד עד להתייצבות.
10. מוציאים את הכלים ישירות מהתבנית בעזרת כפפות ומעבירים לקירור במשך 4 שעות לפחות.
11. לפני ההגשה מפזרים שכבה אחידה של סוכר לבן ומקרמלים בעזרת ברנר (לא יותר מדי שלא יתקבל סוכר שרוף).
הערות:
* אם אין ברשותכם ברנר, הדליקו את התנור על מצב גריל, 200 מעלות, הכניסו את הכלים עם הסוכר ואפו במשך 1-3 דקות עד שהסוכר מתקרמל יפה.
אחסון וחיי מדף:
אפשר להכין את הקרם 3-4 ימים מראש, לאחסון במקרר עם ניילון נצמד ולפני ההגשה לקרמל את הסוכר.
אחרי הקרמול עוד יום במקרר.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.