כל פסח אמא שלי מכינה קרוקטים, היא מכינה אותם ארוכים ולא כדורים וזה כל כך טעים!! זה לא מגיע לשולחן בערב חג מרוב שמחסלים את זה לפני הברכות. זה לגמרי מתכון לשמור ולהכין כל השנה. זה פשוט להכנה וטעים ברמות אחרות! כשלא בפסח טובלים בפירורי לחם רגילים ואפשר גם להוסיף גבינה בפנים…
קרוקטים / כדורי פירה
מצרכים: (15 יחידות) 1 קילו תפו"א מלח גס לאפייה
1 חלמון 1 כף שמן זית מלח אגוז מוסקט
2 ביצים טרופות פירורי מצה לשניצל שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה: 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. מפזרים מלח על נייר אפייה על גבי תבנית ומניחים את התפו"א על המלח (לא שוטפים לפני), אופים בערך שעה עד שהם רכים. 3. מועכים את התפו"א בעודם חמים בעזרת מועך פירה (עדיף כמו כותש שום גדול כדי שלא היו גושים). 4. מוסיפים מלח – אני הוספתי את המלח לתיבול פופקורן, זה פרווה אבל נותן טעם של חמאה! 5. מוסיפים אגוז מוסקט מגורד, חלמון ושמן זית – מערבבים היטב עד שהכל אחיד. 6. מחלקים את התערובת ל-15 חלקים ויוצרים כדורים או נקניקים שמנים יחסית. 7. מצפים כל אחד בביצה טרופה ולאחר מכן בפירורי מצה לשניצל. 8. מחממים מחבת עם שמן קנולה, כמו לשניצלים (לא שמן עמוק). 9. מטגנים את הקרוקטים עד להזהבה יפה משני הצדדים. 10. מוציאים לרשת לקירור. 11. אוכלים חם!
אחסון וחיי מדף: אפשר להכין את הקרוקטים ולא לא לטגן אותם, לשמור במקרר עטופים בניילון נצמד במשך יום. לאחר הטיגון לשמור מכוסה, עד יומיים במקרר. לחמם לפני הגשה.
כתיבת תגובה