קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

קסטה יוגורט פטל ושוקולד לבן

קסטה יוגורט פטל ושוקולד לבן


קסטה קיצית שהיא פשוט בול.
הגלידת יוגורט שמכינים בלי מאמץ עם הפטל החמצמץ זה שלמות שאין לתאר.
בשביל השואו מצפים בשוקולד לבן ופיסטוק קצוץ.
יש יפה כזה??

קסטה יוגורט פטל ושוקולד לבן

מצרכים: (16 קסטות)
34 יחידות פתיבר גטניו
250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
2 גביעים יוגורט יווני 6.5% (של 130 מ"ל)
½ פחית חלב מרוכז (200 גרם)
מחית פטל מרוכזת / ריבת פטל

לציפוי:
200 גרם שוקולד לבן
2 כפות שמן 
פיסטוק קלוי קצוץ

אופן ההכנה:
1. מקציפים בקערה עם שמנת עד לקבלת קצפת יציבה.
2. מוסיפים את היוגורט ואת החלב המרוכז, מערבבים עם לקקן עד לאיחוד. 

3. בתבנית עמוקה עם נייר אפייה מסדרים פתיבר אחד לצד השני צמוד (עם הכיתוב כלפי מטה).
4. מוזגים את הגלידה ומיישרים.

5. 
מפזרים מחית פטל מרוכז (אפשר גם ריבת פטל, חשוב שתהיה חמצמצה ולא מתוקה) ומפזרים אותה בגלידה בעזרת קיסם.
6. מניחים מעל שוב פתיבר באותה צורה כמו שהנחנו בתחתית.

7. מקפיאים במשך 4 שעות מינימום ואפשר גם לילה.

8. 
ממיסים שוקולד לבן ושמן במיקרו בפולסים עד שנמס לחלוטין.
9. חותכים את הקסטות, טובלים כל אחת בשוקולד הלבן וישירות מניחים על גבי נייר אפייה ומפזרים פיסטוק קלוי קצוץ (השוקולד מתמצק מהר שימו לב).
10. מחזירים למקפיא להתייצבות מלאה ואוכלים.

אחסון וחיי מדף:
עד חודש בקופסא אטומה במקפיא.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

בואו לאינסטגרם!

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

מתכונים אחרונים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *