קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

קיצ'רי עיראקי

קיצ'רי עיראקי


המג׳דרה של העיראקים, אבל הרבה הרבה יותר טעימה! 
אורז עם עדשים כתומות, מלא שום בצל ותבלינים – הכל בסיר אחד!
השום המטוגן שמוסיפים בסוף עושה את כל המנה, חלק אוכלים עם ביצת עין וחלק עם שמנת חמוצה.
ארוחה שלמה ופשוטה וכ״כ טעימה!!
סלט עגבניות חמוץ בצד לא לשכוח.

קיצ'רי עיראקי

מצרכים: (6 סועדים)
2 כוסות אורז פרסי
1 כוס עדשים כתומות
1 בצל לבן גדול קצוץ
4 שיני שום כתוש
1 כפית כורכום
2 כפיות גדושות כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
3 כפיות מלח
4 כוסות מים רותחים

בנוסף:
1 כף שמן
1 כף חמאה
8 שיני שום פרוסות דק
2 כפיות כמון

אופן ההכנה:
1. בסיר שטוח ורחב מטגנים בשמן זית שום ובצל עד להזהבה קלה.
2. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים היטב.
3. מוסיפים את האורז והעדשים (לא לשטוף אותם בכלל) ומערבבים עד שהכל אחיד ומכוסה בבצל ובתבלינים.
4. מוסיפים מים רותחים ומביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 25 דקות.
5. לאחר הבישול ולפני שמערבבים מטגנים במחבת בשמן וחמאה את השום הפרוס ביחד עם כמון עד שהוא קריספי (בזהירות שלא יישרף).  
6. מערבבים מעט את האורז, שופכים מעל את השום המטוגן ומערבבים היטב.
7. מגישים עם ביצת עין או שמנת חמוצה/יוגורט לצד סלט עגבניות חמוץ וחריף.

אחסון וחיי מדף:
עד ארבעה ימים במקרר בקופסה אטומה.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

בואו לאינסטגרם!

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

מתכונים אחרונים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *