crumble

פיסלדייר - מאפה בצל

תכירו – זה הג׳וקר שלי.
אין אירוע, חג או יום הולדת שלא מבקשים ממני את המאפה הזה. ילדים, מבוגרים כולם עפים עליו!
הבצל מתקתק, הבצק עלים פריך והמליחות של הזיתים והפרמז׳ן סוגרת הכל.
בגרסה שלי אין אנשובי כמו אצל הצרפתים אבל תרגישו חופשי להוסיף!
הוא קל ומהיר להכנה, גונב את ההצגה ואתם תתמכרו אני מבטיחה.
תזכרו מה שאני אומרת, יעופו עליכם!

פיסלדייר – מאפה בצל

מצרכים: (2 תבניות תנור)
1 קילו בצק עלים מופשר
50 גרם חמאה
3 כפות שמן זית
8 בצלים לבנים
150 גרם זיתי קלמטה טבעות
אורגנו טרי
פרמז׳ן מגורד

אופן ההכנה:
1. להפשיר בצק עלים במקרר לילה לפני שמכינים.
2. חוצים את הבצלים לחצי ופורסים לפרוסות דקות.
3. בסיר שטוח ורחב מאדים על אש בינונית את הבצלים בחמאה ושמן זית עד שהם מתרככים ונהיים שקופים, בזהירות לא לשרוף אותם. 
4. מניחים בצד להתקררות.
5. מחממים תנור ל-190 מעלות, טורבו.
6. פותחים את הבצק עלים שהפשרנו וחוצים לחצי, כל חצי מניחים על תבנית של תנור מרופדת נייר אפייה.
7. מסדרים חצי מכמות הבצלים על חצי בצק כך שהבצל יכסה את כל הבצק.
8. מפזרים זיתי קלמטה (לא להגזים כי הם מלוחים), מגרדים פרמז׳ן מעל ומפזרים אורגנו טרי.
9. אופים במשך 35-40 דקות עד שהמאפה מזהיב וגם התחתית אפויה, לשים לב שהבצל לא נשרף.
10. מפזרים עוד קצת פרמז׳ן מעל, חותכים ומגישים!

אחסון וחיי מדף:
המאפה נשמר במקפיא בקופסא אטומה, לסדר בשכבות ובין לבין להניח נייר אפייה שלא ידבקו.
לחמם בתנור לפני הגשה.
במקרר הוא נשמר בקופסא אטומה בין 2-3 ימים.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון