יש לי חולשה לעוגות ומאפי קינמון.
הריח פשוט ממכר והטעם? וואי פשוט גן עדן!
הבצק הזה רך ונוח לעבודה לכל אחד, גם למי שחושש לעבוד עם בצקים ולהכין עוגות שמרים.
המלית היא מהמתכון של הסינבון פשוט כי זה המילוי הכי טעים שיש.
תקפידו על השלבים והיא תצא אלוהית אני מבטיחה.
מצרכים: (תבנית קוטר 24)
1/2 קילו קמח
100 גרם חמאה
8 גרם שמרים יבשים
1 ביצה
60 גרם סוכר
225 מ״ל חלב
למילוי קינמון:
150 גרם חמאה רכה מאוד
200 גרם סוכר חום דמררה
6 כפיות גדושות קינמון
ביצה טרופה
סירופ סוכר 1:1 (חצי כוס סוכר + חצי כוס מים להרתיח 2/3 דקות)
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים שמרים, סוכר, ביצה, חלב וקמח, לערבב מעט עד שנהיה בצק.
2. מוסיפים חתיכות חמאה בחלקים כדי להטמיע בבצק.
3. ממשיכים ללוש במשך 10 דקות.
4. להתפיח בקערה מעט משומנת מכוסה בניילון נצמד עד להכפלת הנפח.
5. בינתיים מכינים את המילוי קינמון:
* טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת קרם רך.
6. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
7. מרדדים כל חלק למלבן דק (לא דק מאוד שלא יקרע), מורחים מחצית מהמילוי על כל המלבן ומגלגלים לרולדה.
8. עושים זאת שוב עם החלק והשני ומעבירים את 2 הגלילים על מגש למקפיא ל-30 דקות.
9. חותכים כל גליל בקצוות (חלק קטן), חוצים כל גליל לאורכו ויוצרים בורג.
10. מגלגלים בורג אחד סביב עצמו (כמו פרח) ומסביבו מגלגלים את הבורג השני.
11. מעבירים בעדינות את העוגה לתבנית משומנת היטב ומתפיחים פעם שנייה.
12. מחממים תנור ל-175 מעלות.
13. מברישים בביצה טרופה ואופים במשך 40-45 דקות.
14. מוציאים ומברישים בסירופ סוכר שהכנו מראש (שומר על חיי המדף והלחות של העוגה, אל תוותרו).
הערות:
* להכנת עוגה פרווה:
– במקום חמאה נטורינה/מחמאה.
– במקום חלב לשים מים באותה כמות.
אחסון וחיי מדף:
העוגה מכוסה בניילון נצמד בטמפ' חדר נשמרת עד 4 ימים.
אפשר להקפיא את העוגה לפני ההתפחה השנייה, לניילן היטב, להפשיר בטמפ' חדר/במקרר עד להכפלת הנפח ולאפות.
אפשר גם להקפיא אחרי אפייה, לתת לעוגה להתקרר בטמפ' חדר, לניילן היטב ולהקפיא, להפשיר ולחמם בתנור ב-100 מעלות.