crumble

עוגת רוגלך דאבל שוקולד

זה שיורד גשם זה לא תירוץ, מבחינתי לאכול את זה כל סופ״ש!
מלא רוגלכים במילוי דאבל שוקולד כי למה לא.
מלית קקאו ובשכבה השנייה מוסיפים לה ממרח שוקולד שאוהבים.
הצעת הגשה: לא לחלוק עם אף אחד.

עוגת רוגלך דאבל שוקולד

מצרכים: (תבנית עגולה קוטר 24)
לבצק:
1/2 קילו קמח
75 גרם חמאה רכה
8 גרם שמרים יבשים
1 ביצה
80 גרם סוכר
220 מ״ל חלב

מילוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה 
3/4 כוס קקאו
3/4 סוכר לבן
2 כפות ממרח שוקולד (לרידוד)

סירופ סוכר 1:1 (רבע כוס סוכר + רבע כוס מים להרתיח 2/3 דקות)

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים שמרים, סוכר, ביצה, חלב וקמח, לערבב מעט עד שנהיה בצק.
2. מוסיפים חתיכות חמאה בחלקים כדי להטמיע בבצק.
3. ממשיכים ללוש במשך 10 דקות.
4. להתפיח בקערה מעט משומנת מכוסה בניילון נצמד (עדיף תמיד להתפיח לילה במקרר) עד להכפלת הנפח.
5. בינתיים מכינים את המילוי שוקולד:
* בקערה ממיסים שוקולד וחמאה בפולסים במיקרו, מוסיפים קקאו, סוכר ומערבבים.
6. מרדדים את הבצק למלבן דק, מורחים בעזרת פלטה על חצי מהמלבן – חצי ממילוי השוקולד.
7. מרימים את החלק העליון בלי השוקולד על גבי החלק התחתון עם המילוי.
8. מרדדים עם משטח מקומח עד לקבלת מלבן גדול ודק
(אם יוצא קצת מילוי מהצדדים לא נורא, להשתדל לרדד בעדינות).
9. מוסיפים למילוי שנשאר את ממרח השוקולד ומערבבים, מורחים על כל המלבן ועושים קיפול שליש (שליש בצק על שליש בצק).
10. מרדדים שוב לאט עד שמתקבל מלבן יחסית דק אבל לא מאוד שלא יקרע, חותכים למשולשים ויוצרים רוגלכים.
11. מניחים בתבנית עם נייר אפייה אחד על גבי השני ומתפיחים פעם שנייה.
12. מחממים תנור ל-175 מעלות.
13. אופים במשך 25-30 דקות עד להזהבה יפה, בזהירות לא לייבש אותם.
14. מוציאים ומברישים בסירופ סוכר שהכנו מראש (שומר על חיי המדף והלחות, אל תוותרו).

הערות:
* להכנת פרווה:
– במקום חמאה לשים נטורינה או מחמאה.
– במקום חלב לשים מים באותה כמות.
* בזהירות לאפות יותר מדי, נרצה שהפנים יהיה רך ולא קשה אחרת המלית תתאדה ולא יישאר שוקולד.

אחסון וחיי מדף:
הרוגלכים מכוסים בניילון נצמד בטמפ' חדר נשמרים עד 4 ימים.
אפשר להקפיא אחרי אפייה מנוליינים היטב, להפשיר ולחמם בתנור ב-100 מעלות.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון