תגידו לי אם יש יותר קלאסית מעוגת גבינה פירורים?
אבל אחת כזאת שתמיד מצליחה,
תמיד טעימה בטירוף וכזאת שאי אפשר להפסיק לאכול!
זה המתכון הכי ישן שלי, אני לא יכולה לספור כמה שנים אני מכינה אותה וכל שנה היא תהיה בחג כי היא פשוט מנצחת.
אנחנו מכינים כאן את הפירורים וזה הבדל של שמיים וארץ לעומת עוגיות קנויות – תנסו אותי.
מצרכים: (רינג קוטר 24)
לבסיס ולפירורים:
½1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
3 כפות סוכר לבן
2 חלמונים
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
קורט מלח
למלית הגבינה:
500 מ”ל שמנת להקצפה 38%/32%
½ כוס סוכר לבן
500 גרם גבינה לבנה 9%
1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ”ל)
1 גבינת שמנת 25%-30% (250 גרם)
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
1 כפית מחית ווניל/תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2. מכינים את התחתית והפירורים – במעבד מזון (אפשר גם במיקסר עם וו גיטרה) טוחנים בפולסים קמח וחמאה קרה חתוכה לקוביות עד שמתקבלים פירורים קטנים.
3. מוסיפים סוכר, חלמונים ואבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת גושי בצק – משטחים את הבצק דק על גבי תבנית עם נייר אפייה.
4. אופים במשך 20 דקות עד להזהבה מלאה, מצננים היטב בטמפ׳ חדר ולאחר מכן שוברים את התחתית לקבלת פירורים דקים.
5. מכינים את מלית הגבינה – מקציפים ביחד גבינת שמנת, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, סוכר, אינסטנט פודינג ומחית וניל עד לקבלת קרם חלק.
6. מוסיפים שמנת להקצפה וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב מעט ואוורירי.
7. מוזגים לתבנית מחצית מכמות הפירורים ומהדקים.
8. מוזגים את קרם הגבינה על גבי הפירורים ומיישרים.
9. מפזרים את יתרת הפירורים על גבי קרם הגבינה לכיסוי מלא.
10. מקררים היטב במקרר במשך 4 שעות או לילה לפני הגשה.
11. מחלצים את העוגה ומעבירים לצלחת הגשה או מגישים ישירות מהתבנית עם כף – הכי טעים ככה.
אחסון וחיי מדף:
העוגה עטופה בניילון נצמד במקרר/בקופסא אטומה מחזיקה עד 4 ימים.