
עוגת גבינה, לא משנה איזו, זאת העוגה האהובה עליי ביקום!
עוגת גבינה באסקית היא מספרד, מחבל הבאסקים, היא כל כך שונה מעוגות הגבינה הרגילות שאנחנו מכירים.
לא מקציפים ביצים מופרדות, לא אופים בבן מארי, מותר לפתוח את התנור, לא אופים על חום נמוך שלא תתפוצץ למעלה – זה לא קיים בעוגה הזאת.
על חום גבוה עד שהיא נשרפת ונשארת רוטטת מעט, היא מתייצבת במקרר והיא רכה רכה.
המתכון הזה שונה מהקלאסי, הוא פחות שמן והוא הרבה יותר רך וקליל.
אחרי שתכינו אותה לא תוכלו להכין עוגת גבינה אחרת, מבטיחה לכם.
מצרכים: (תבנית עגולה קוטר 22 ס"מ)
450 גרם גבינת שמנת 16% שומן ומעלה
250 גרם מסקרפונה
300 גרם שמנת חמוצה 15%
400 גרם שמנת מתוקה 38%
2 כפות קורנפלור
2 כפות קמח
1 כוס סוכר לבן
4 ביצים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
2. בקערה רחבה מערבבים גבינת שמנת, מסקרפונה ושמנת חמוצה עד שאין גושים.
3. מוסיפים סוכר ומערבבים.
4. מוסיפים ביצים ומערבבים טוב עם מטרפה.
5. מוסיפים קמח מנופה וקורנפלור ומערבבים.
6. מוסיפים תוך כדי ערבוב שמנת מתוקה.
7. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה שעולה על השוליים ויוצא מהתבנית (כמו אמבטיה).
8. אופים במשך 45 דקות, מומלץ לסובב מדי פעם את התבנית אם התנור לא אופה אחיד.
9. העוגה תשחים מאוד ותראה שרופה – לא להיבהל, זאת העוגה.
היא מקבלת קרום עליון אבל בפנים היא נימוחה כמו ענן.
10. מקררים היטב בטמפ' חדר, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
אחסון וחיי מדף:
את העוגה מכינים יום מראש תמיד, היא חייבת קירור של לילה לפני הגשה.
נשמרת עטופה בניילון נצמד במשך 5 ימים במקרר.
היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.