הכל התחיל כשחיפשתי רעיון לעוגיות חמודות ליום הולדת שנה של שיה.
בשיטוט בלילה בפינטרסט ראיתי עוגיות ספירלה ורודות!
איזה חמודות הן נכון??
ישירות עפתי על זה, אמרתי הן מושלמות לחגיגה.
הן קלות להכנה, כיף להכין אותן, צבעוניות שעושה שמח על הלב, רק מה הבעיה?
כואב הלב לאכול אותן מרוב יופי!
מצרכים: (40 עוגיות)
100 גרם חמאה רכה
180 גרם סוכר (1 כוס פחות כף)
1 ביצה
1/2 כפית תמצית וניל/מחית וניל
1/2 כפית אבקת אפייה
280 גרם קמח (2 כוסות)
צבע מאכל ג׳ל ורוד
סוכריות צבעוניות ורודות (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. בקערה מקציפים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת חלקה.
2. מוסיפים ביצה ווניל ומקציפים מעט.
3. מוסיפים אבקת אפייה וקמח ומערבבים עד לאיחוד.
4. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.
5. חלק אחד משאירים לבן, את החלק שני צובעים בורוד: מוסיפים לקערה טיפה 1 של צבע מאכל ג׳ל ורוד (טיפה אחת מספיקה, לא להתפתות לשים יותר) ומערבבים (אפשר ללוש עם כפפה או עם לקקן) עד שהבצק צבוע אחיד.
6. בין 2 ניירות אפייה מרדדים כל חלק של הבצק בנפרד, לרדד כמה שיותר שווה בין שני החלקים.
7. מרימים ומניחים את הבצק הורוד על גבי הבצק הלבן.
8. חותכים את הקצוות עד לקבלת מלבן עם שתי שכבות מסודרות.
9. מתחילים לגלגל בעזרת נייר האפייה את הבצקים לגליל מהודק.
10. על ניילון נצמד מפזרים סוכריות ומהדקים לגליל, סוגרים ומעבירים לקירור של שעתיים.
11. מחממים תנור ל-180 מעלות.
12. את הקצוות אפשר לחתוך ולא לאפות, חותכים לפרוסות שוות של 1/2 ס״מ (לא עבה מדי) ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה במרווחים מעט.
13. אופים במשך 8 דקות לא יותר.
14. מצננים היטב לפני אחסון.
אחסון וחיי מדף:
בצנצנת אטומה בטמפ׳ חדר עד שבוע.