עוגיות גאודה ופרמז'ן
- הכנה: שעה וחצי
- אפייה: 15 דקות
- קל
- 30 עוגיות
רציתי במתכון הזה לגוון קצת עם העוגיות פרמז'ן הקלאסיות.
הגאודה נותנת להם טעם מעט מעושן, הן הרבה יותר דומיננטיות בטעם מאשר הפרמז'ן העדין.
הן מתאימות לערב גבינות ויין, לבראנץ' מפנק או כנשנוש לבד.
אפשר ואף רצוי להכין כמות כפולה, העוגיות נשמרות מצויין בטמפרטורת חדר.
עוגיות גאודה ופרמז'ן
מצרכים: (30-40 עוגיות)
לבצק:
120 גרם קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
70 גרם גאודה מגורדת
50 גרם פרמז'ן מגורד
3 כפיות שומשום
לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום
קצח (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח, חמאה, גבינות ושומשום על מהירות נמוכה עד לקבלת פירורי בצק.
2. לאחד בעזרת הידיים לבצק.
3. לחלק ל-3 חלקים שווים וכל חלק לרדד לגליל בקוטר 2 ס"מ.
4. לעטוף בנפרד כל גליל בניילון נצמד, להניח במקפיא חצי שעה.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. כל פעם להוציא גליל בנפרד ולא הכל בבת אחת – להכין 2 קערות, אחת עם ביצה טרופה ואחת עם שומשום וקצח.
7. לטבול קודם את הגליל בביצה ואח"כ בשומשום ובקצח.
8. לחתוך את הגליל לטבעות בעובי חצי סנטימטר ולהניח על מגש עם נייר אפייה.
9. אופים 15 דקות עד להזהבה קלה, מקררים בטמפרטורת חדר.
אחסון וחיי מדף:
בטמפרטורת חדר עד שבוע בקופסא אטומה.
אפשר להשאיר את הגלילים במקפיא עד 5 ימים ואז להכין, יש להפשיר קודם מעט במקרר ולא להשתמש קפוא.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.