קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

מק אנד צ'יז

מק אנד צ'יז

אין ספק שזאת בין מנות הפסטה האהובות עליי, אני מכינה אותה שנים!
אני אוהבת שיש מלא רוטב והיא יוצאת קרמית כזאת, עם גבינות טעימות.
אפשר לשלב בעיקרון איזה גבינות שאוהבים אבל תנסו את שלי, זה השילוב המושלם.

מק אנד צ'יז

מצרכים: (תבנית קוטר 24)
250 גרם פסטה מסולסלת
60 גרם חמאה
60 גרם קמח
600 מ"ל חלב
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית שום גבישי
1/2 כפית פפריקה מעושנת
50 גרם קשקבל מגורדת
50 גרם צ'דר מגורדת
50 גרם מוצרלה מגורדת

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
2. מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן.
3. בינתיים מכינים את הבשמל: בסיר רחב ממיסים חמאה בסיר ומוסיפים קמח בבת אחת – מערבבים היטב עם מטרפה עד שהקמח מתחיל לבעבע.
4. מוזגים את החלב בהדרגה, בערך ב-3 פעמים, כדי שלא יווצרו גושי קמח – מערבבים כל הזמן עם מטרפה.
5. ממשיכים לערבב את הבשמל עד שהוא מתחיל להסמיך, מוסיפים מלח, שום גבישי ופפריקה מעושנת (לא לוותר! זה מדהים כאן).
6. מוסיפים חצי מתערובת הגבינות ומערבבים עד שהן נמסות, מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב.
7. מעבירים לתבנית חצי מכמות הפסטה, מפזרים קצת מהגבינות שנשארו, מוזגים את שארית הפסטה ומפזרים את שארית הגבינות מעל.
8. אופים במשך 20-25 דקות עד שהכל משחים ומבעבע.
9. אוכלים חם ישירות.

אחסון וחיי מדף:
לעטוף בניילון נצמד עד 3 ימים במקרר, יש לחמם לפני אכילה בתנור.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

Incorrect access token specified.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *