מאפה שהוא פשוט גבינית אחת גדולה.
במקום להכין אחת אחת, הכנתי מאפה משפחתי גדול, עם מילוי ריקוטה משגע.
אין מה לחתוך, לגלגל, לפחד שיפתח המאפה – הכל בתבנית אחת.
אפשר להוסיף בפנים פירות יער, שוקולד, שקדים פרוסים לקישוט או מה שתרצו – אני אוהבת ככה קלאסי.
איזה מרשים גם להגיש ככה בשולחן החג?
מצרכים: (15 יח')
1 קילו בצק עלים מופשר
250 גרם גבינת טוב טעם
250 גרם ריקוטה 5%
50 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות, חום עליון תחתון (סטטי, לא טורבו).
2. מפשירים את בצק העלים במקרר או לפי הוראות היצרן.
3. בקערה מערבבים את הגבינות ביחד עם אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וביצה עד לקבלת קרם חלק.
4. חותכים את בצק העלים באמצע ל-2 חלקים, מניחים חלק אחד בתבנית עמוקה עם נייר אפייה, מעל מוזגים את כל מלית הגבינה ומיישרים.
מי שבוחר להוסיף שוקולד/פירות יער זה השלב, על גבי מלית הגבינה (לא להגזים עם פירות שמגירים המון מים).
5. מניחים מעל את החצי השני של בצק העלים ומהדקים מעט.
6. חורצים בעזרת סכין פסים אלכסוניים על גבי הבצק.
7. אופים במשך 45-50 דקות עד שהמאפה זהוב ויפה, לא להתפתות להוציא לפני אחרת הבצק בפנים לא יהיה אפוי דיו.
8. מצננים מעט בטמפ' חדר, בוזקים אבקת סוכר וחותכים.
אחסון וחיי מדף:
עד שלושה ימים בטמפ' חדר בקופסא אטומה, עדיף במקפיא בקופסא אטומה – עד חודש.
לחמם בתנור ב-150 מעלות ישירות מהמקפיא.