crumble

לחם בריוש

בריוש זה לחם שכולו ענן,
אפשר לאכול אותו מלוח או מתוק או ככה בלי כלום זה ממכר.
אין פה טכניקה מסובכת וזה באמת בצק שכל אחד יכול להכין.


לחם בריוש


מצרכים: (תבנית אינגליש)

500 גרם קמח לחם (קמח שטיבל מניטובה מעולה)
200 מ״ל חלב
50 גרם סוכר לבן
6 גרם שמרים יבשים
2 ביצים
1 כפית מלח
100 גרם חמאה רכה

מעט חמאה מומסת לאחר האפייה


אופן ההכנה:
1. בכוס מערבבים חלב עם שמרים ומחכים 5 דקות.
2. 
במיקסר עם וו לישה שמים קמח, את החלב והשמרים, סוכר, ביצים, מלח וחמאה. לשים במשך 12/14 דקות.
3. מעבירים לקערה להתפחה של שעה וחצי.
4. 
מחלקים ל-4 כדורים (240 גרם כל כדור), מכדררים אותם לעיגול מתוח. 
5. בתבנית אינגליש גבוהה (למרוח חמאה/נייר אפייה) מניחים את הכדורים בצפיפות אחד ליד השני.
6. 
מתפיחים שוב 30 דקות.
7. 
מחממים תנור ל-170 מעלות.
8. א
ופים במשך 30 דקות, מומלץ להבריש במעט חמאה מומסת לאחר האפייה.


אחסון וחיי מדף:
מומלץ לעטוף את הבריוש לאחר האפייה לשמירה על הרכות והטריות.
אפשר להקפיא לאחר אפייה עטוף היטב עד חודש.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

בואו לאינסטגרם!

מתכונים אחרונים: