כרוכיות של לידיה
- הכנה: 25 דקות (לא כולל קירור הבצק)
- אפייה 20 דקות
- קל
- 3 רולדות
אנחנו תמיד מגיעים לבית של ההורים שלי, פותחים את הארון מעל התנור ובודקים אם בקופסא מתכת יש עוגיות, תמיד יש כמובן.
כשאמא שלי מכינה כרוכיות זה נגמר בשנייה, ההתנפלות היא מיידית.
חלק אוהבים את האוריגינל שזה ריבה עם אגוזים, חלק שוקולד עם חלווה, חלק עם תמרים.
אני הכנתי את השוקולד, קלאסיקה על זמנית.
אין כמו המתכונים של אמא שלי!
כרוכיות של לידיה
מצרכים: (3 רולדות)
500 גרם קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
10 גרם אבקת אפייה
60 גרם אבקת סוכר
140 מ״ל חלב
קורט מלח
40 מ״ל שמן רגיל
למילוי:
ממרח שוקולד נוטלה או השחר
ממרח תמרים
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, חמאה קרה חתוכה לקוביות, אבקת אפייה ואבקת סוכר.
2. מערבבים עד שנוצרים פירורים קטנים.
3. מוסיפים חלב, שמן וקורט מלח ומערבבים רק לקבלת בצק, לא מעבר.
4. מאחדים לדיסקית שטוחה ועוטפים בניילון נצמד, מקררים לפחות שעתיים במקרר.
5. מדליקים תנור לחום של 170 מעלות, סטטי.
6. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, עובדים על נייר אפייה – מקמחים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה למלבן עד לקבלת בצק דק (הבצק רך מדי לעומת בצק פריך, תרדדו רק על נייר אפייה).
7. מורחים שכבה נדיבה של ממרח שוקולד או תמרים ומגלגלים בעדינות לרולדה, אפשר להיעזר בנייר האפייה אבל הבצק מאוד נוח לעבודה.
8. בעזרת נייר האפייה מעבירים לתבנית את כל הרולדות, חורצים חריצים בעומק חצי סנטימטר ואופים במשך 20 דקות.
9. העוגיות צריכות להישאר לבנות יחסית וזהובות.
10. מקררים בטמפרטורת חדר ומנפים אבקת סוכר מעל.
11. חותכים לעוגיות בחריצים שחרצנו לפני האפייה.
12. מצננים היטב לפני אחסון.
הערות:
* לפרווה:
– במקום חמאה להשתמש בנטורינה או מחמאה באותה כמות (לא מרגרינה, זה לא הולך טוב).
– במקום חלב לשים מים באותה כמות.
– במקום נוטלה שהיא חלבית אפשר שוקולד השחר.
* בבקשה לא לייבש את העוגיות! הן הרבה פחות טעימות כשהן יבשות.
אחסון וחיי מדף:
עד שבוע וחצי/שבועיים בקופסא אטומה בטמפרטורת חדר.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
-
-
בראוניז טירמיסו יש לי צורך להסביר או הביס שאתם רואים מספיק?? זה פשוט שילוב שנולד להיות ביחד, איך לא הכנתי את זה עד היום זאת פאשלה רצינית. תכינו לכם לסופ״ש עם הקפה זה פינוק מושלם 🙂↔️ המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #tiramisu #brownies #טירמיסו #בראוניז
-
בבקה קקאו אני חייבת להגיד שאני יותר אוהבת את הצורה של הבבקה מאשר של קראנץ’ שוקולד. המילוי נשאר כולו בפנים, הבצק רך ועסיסי וזאת פשוט עוגה מדהימה. מה גם שזה לא מסובך להכין אותה, לא צריך לחתוך ואז כל השיש מתלכלך ואתם מרוחים בשוקולד. יפה וטעימה לשבת. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #babka #שמרים #עוגתשמרים
-
עוגיות ספירלה עוגיות של ילדות שנמצאות בכל מאפייה, יפות כלכך, טעימות ופריכות. את הבצק מכינים בקערה בלי מיקסר, מתכון פשוט ומהיר והעוגיות שיוצאות הן פשוט וואו! המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #chocolate ##crumble_shir #עוגיות #cookies
עוגת שוקולד צ׳יפס עוגה קלה לסופ״ש, מלאה בשוקולד ורכה כלכך. היא מעולה עם צ׳אנקים של שוקולד מריר אבל תשימו איזה שאתם אוהבים. 10 דקות ושלחתם אותה לתנור, נשאר להכין קנקן תה ולחכות 😗 המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #chocolatechip #chocolate #cake #cakes #chocolatechipcake