
כבר אמרתי שחיתוכיות זה מתכון משגע?
בצק פריך, שוקולד וקראמבל, מה עוד צריך בחיים?
להיזהר לא לאפות ייתר על המידה כי זה מתקשה, ברגע שזה נהיה שחום מעט להוציא מהתנור.
מצרכים: (תבנית מלבנית 30*25)
לבצק הפריך:
160 גרם חמאה קרה לקוביות
280 גרם קמח
90 גרם סוכר
1 ביצה
לקרם שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שמן
80 גרם סוכר
50 גרם ממרח אגוזים (השתמשתי בנוטלה)
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1. במערבל חשמלי (במג'ימיקס) לערבב בפולסים קמח וחמאה קרה, רק עד שנוצרים פירורים לא מעבר.
2. מוציאים לקערה נפרדת בערך 1/3 מהתערובת (זה יהיה הקראמבל).
3. לשארית התערובת במערבל מוסיפים סוכר ומערבבים, מוסיפים ביצה ומערבבים בפולסים רק עד שנוצר בצק.
4. משטחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים בתנור בחום 170 מעלות למשך 8-10 דקות עד להזהבה קלה.
5. בינתיים ממיסים את השוקולד בקערה ומוסיפים אליו את השמן, מערבבים.
6. מוסיפים סוכר וממרח אגוזים ומערבבים.
7. מוסיפים ביצה וטורפים עד איחוד.
8. לאחר שהתחתית מעט התקררה מוזגים את בלילת השוקולד ומשטחים מעט, בוזקים את הקראמבל שהשארנו בצד בהתחלה.
9. אופים שוב ב-170 מעלות למשך 15-20 דקות עד להזהבה קלה.
10. לשים לב לא לאפות יותר מדי, זה לא צריך להיות יציב כי בטמפרטורת חדר זה יתייצב, אפיית יתר תביא לתוצאה קשיחה מדי.
אחסון וחיי מדף:
בקופסא אטומה בקיץ במקרר עד 4 ימים, בחורף אפשר בקופסא מחוץ למקרר 4 ימים.
היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.