crumble

חיתוכיות קורנפלקס ליון


מכירים קורנפלקס ליון? מכירים שוקולד Daim?
המתכון הזה זה כאילו נולד לשניהם ילד.
ביס מהחלומות קראנצ׳י, עם קרמל ושוקולד מתוק, זה ביס שעד שלא תטעמו לא תבינו בכלל שילוב מושלם מהו.
קורנפלקס ללא גלוטן הופך את כל המתכון לכשר לפסח!

אבל זה מתכון לכל השנה כן?

חיתוכיות קורנפלקס ליון 

מצרכים: (תבנית 20/20)
לבסיס:
150 גרם קורנפלקס תירס
50 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
1 כף קקאו
1/4 כוס שמנת מתוקה 

לקרמל:
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר לבן

לציפוי שוקולד:
25 גרם שוקולד מריר
25 גרם שוקולד חלב
1/2 כף שמן צמחי
מלח גס (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבסיס:
– מפוררים את הקורנפלקס לחתיכות קטנות (בשקית עם מערוך / במעבד מזון, רק שלא יהיה אבקתי) ומניחים בקערה עמוקה.
– מוסיפים את הקקאו ומערבבים.
– ממיסים את השוקולדים ומוסיפים לקערה ביחד עם השמנת המתוקה ומערבבים עד לאיחוד.
– משטחים בתבנית על גבי נייר אפייה ומעבירים לקירור במקרר. 
2. מכינים את הקרמל:
– במחבת נון סטיק איכותית מניחים את הסוכר והחמאה וממיסים על חום נמוך, כשהסוכר נמס מערבבים עם לקקן סיליקון עד לקבלת צבע ענבר.
בזהירות לא על אש גבוהה שלא ישרף ויהיה מר.
– מוזגים בזהירות רבה ישירות על התחתית שהכנו ומשטחים עם הלקקן שתהיה שכבה אחידה.
חשוב לעבוד מהר כי הקרמל מתקשה מהר, אבל הכי חשוב להקפיד על זהירות, כוויה מקרמל זה מאוד לא נעים…
3. מכינים את הציפוי:
– ממיסים את כל המרכיבים בפולסים במיקרו מלבד המלח הגס!
– שופכים על גבי הקרמל שהתייצב בטמפ' חדר ומשטחים עם פלטה.
– אפשר לבזוק מעט מלח גס למעלה, זה משדרג הכל!
4. מקררים היטב במקרר במשך שעה וחצי לפחות לפני חיתוך.

* אפשר לחמם מעט את הסכין במים רותחים ולנגב לפני שחותכים לריבועים.
* אני חוזרת שוב – לעבוד בזהירות בעת הכנת הקרמל.
* אם השומן התפרק בעת הכנת הקרמל אין שוב בעיה – תשפכו אותו מהמחבת בזהירות רבה לתוך הכיור וישאר רק הקרמל.

אחסון וחיי מדף:
במקרר בקופסא אטומה עד שבוע וחצי.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

בואו לאינסטגרם!

מתכונים אחרונים: