crumble

חיתוכיות סינבון



אני מכורה לקינמון, כל קינוח עם קינמון במיוחד סינבון זה חולשה.
אז כמו העוגת סינבון שלי, הכנתי הפעם חיתוכיות עם ציפוי שמנת של הסינבון וזה יוצא טעים ברמה מטורפת!
דחוף להכין לסופ״ש, קליל ופשוט כמו שאנחנו אוהבים.


חיתוכיות סינבון

מצרכים: (תבנית 20/30)
לבסיס:
½2 כוסות קמח תופח 

160 גרם סוכר לבן (¾ כוס + כף)

300 מ”ל חלב

2 ביצים

100 גרם חמאה מומסת

1 כפית סודה לשתייה

למילוי קינמון:
80 גרם חמאה רכה 
125 גרם סוכר חום דמררה
1 כף קמח
½1 כפיות אבקת קינמון

לציפוי גבינת שמנת:
1 חבילת גבינת שמנת 16% ומעלה (פילדלפיה/נפוליאון/גד)
40 גרם חמאה רכה מאוד
70 גרם אבקת סוכר


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. 
בקערה מקציפים ביצים, חלב וסוכר לבן עד שאחיד.
3. מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומקציפים היטב.
4. 
תוך כדי הקצפה מוסיפים בזרם דק את החמאה המומסת.
5. מערבבים בקערה את כל המצרכים למילוי קינמון ומניחים בצד.
6. 
מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב, מפזרים את המילוי קינמון בכמה נקודות ומערבבים עם סכין לקבלת מראה שיש.
7. 
אופים במשך 30-35 דקות עד שהקיסם יוצא נקי, זהירות לא לייבש את העוגה.
8. מערבבים את כל המצרכים לציפוי בקערה.
9. מצננים מעט ומורחים את הציפוי מעל הבסיס, אוכלים חם אין צורך לקרר לפני הגשה.

 

אחסון וחיי מדף:
מומלץ לשמור בקירור ולחמם מעט לפני הגשה.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

בואו לאינסטגרם!

מתכונים אחרונים: