
העוגיות של הקוקילידה!
עוגיות בראוניז דקיקות דקיקות, עם עקצוץ של מלח ים.
אפשר להוסיף אגוזים אבל יש מתכון אחר של הקוקילידה אז הייתי משאירה את העוגיות ככה, נטורל עם נגיעת מלח.
הן נימוחות ורכות, דקות וללא גלוטן.
אם אתם מחובבי השוקולד, תאכלו מהר שלא יחסלו לכם 🙂
מצרכים: (25-35 עוגיות)
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
2 ביצים
1/4 כוס סוכר דמררה
1/4 כוס סוכר לבן
70 גרם שקדים טחונים/קמח שקדים
1 כף קקאו
1/2 כפית אבקת אפייה
מלח אטלנטי (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
2.בקערה מניחים שוקולד וחמאה וממיסים במיקרו בפולסים.
3. מוסיפים ביצים ומערבבים עם מטרפה עד לאיחוד.
4. מוסיפים סוכר לבן וסוכר דמררה ומערבבים.
5. מוסיפים את השקדים הטחונים, קקאו מנופה ואבקת אפייה ומערבבים.
6. על גבי תבנית עם נייר אפייה יוצרים תלוליות בעזרת 2 כפיות.
לשמור על מרווחים כי העוגיות מתפשטות מאוד.
7. מפזרים מעל מעט מלח אטלנטי/מלח גס, בזהירות לא לפזר יותר מדי.
8. אופים במשך 8-10 דקות לא יותר.
9. מקררים היטב במשך חצי שעה לפחות בטמפרטורת החדר ומניחים בקופסא אטומה.
* העוגיות צריכות להישאר רכות ולא קשיחות, לכן מעט זמן אפייה והן מתייצבות בטמפ' חדר.
אחסון וחיי מדף:
בקופסא אטומה/צנצנת בטמפ' חדר במשך שבוע וחצי.
היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.