גיוזה עוף
- הכנה: שעה וחצי
- טיגון: 10 דקות
- קל
- 60 יח'
אני מאוהבת במטבח האסייתי, אני מבשלת לפחות פעמיים בשבוע משהו אסייתי.
זה יכול להיות מוקפץ, ספרינג רול, ראמן או לטגן גיוזות.
אני תמיד מכינה כמות ושומרת במקפיא, מהמקפיא ישירות לאידוי/טיגון.
אין טעים כזה!
כתוספת, בתוך ראמן, מאודה, מטוגן זה ממש לא משנה, זה תמיד טעים ותמיד כיף לאכול!
המילוי הוא מילוי קלאסי של פרגית, שילוב מנצח.
גיוזה עוף
מצרכים: (60 יח')
לבצק:
260 גרם קמח פסטה
150 מ"ל מים
1 כפית מלח
למילוי פרגית:
500 גרם פרגית טחונה
1 גזר מגורד בפומפיה
חופן כרוב קצוץ דק
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
1 כף סויה
1 כף רוטב דגים
1 כף סוכר
1 כפית שמן שומשום
שמן קנולה לטיגון
סויה / שמן צ'ילי למטבל
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק – לשים את כל המרכיבים ידנית במשך 5-6 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך, עוטפים בניילון נצמד ומשאירים למנוחה של 20 דקות בטמפ' חדר.
2. מכינים את מילוי הפרגית – מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה, שומרים בינתיים במקרר.
3. אפשר לרדד בעזרת מערוך על משטח מקומח ואפשר לרדד בעזרת מכונת פסטה (כל פעם עובדים עם רבע מכמות הבצק).
4. מרדדים עד לקבלת בצק דק יחסית (במכונת פסטה עד שלב 5/6), קורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ, משאירים על משטח מקומח ועובדים כל פעם עם מילוי או מניחים כל עיגול על גבי ריבוע נייר אפייה (אל תשימו אחד על גבי השני, הם נדבקים וזה מאוד מתסכל אח"כ).
5. במרכז עיגול בצק מניחים כפית מילוי ומקפלים לצורת גיוזה כמו שאוהבים.
6. מחממים מחבת עם כפית שמן קנולה, מניחים את הגיוזה ומטגגים את התחתית שלה עד להזהבה יפה.
7. מוסיפים שליש כוס מים למחבת (בזהירות לא למזוג על גבי הגיוזות) ומכסים, מאדים על אש נמוכה עד שאין יותר מים.
8. מעבירים לצלחת הגשה ומוסיפים בצד מטבל שאוהבים (סויה/פונזו/שמן צ'ילי).
הערות:
1. הקרדיט לבצק הוא של אליטה, המתכון שלה הוא הכי טוב שמצאתי ואני איתו כבר שנים.
2. אל תנסו עם קמח לבן, הוא דביק יותר וזה לא יעבוד כאן.
3. אפשר להקפיא עיגולים בצק מוכנים, כאשר כל עיגול מונח על גבי ריבוע נייר אפייה – אל תערמו יותר מדי, לניילן אותם ולהקפיא, להפשיר במקרר.
4. הגיוזות נשמרות במקפיא לא אפויות, מקפיאים לאחר מילוי על גבי מגש עם נייר אפייה, במרווחים – לאחר שקפאו מעבירים לשקיות זיפר.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
Incorrect access token specified.