crumble

בריוש גבינה אוכמניות וקראמבל

 

‎אני פשוט אוהבת בצקים.
‎להכין, לעצב, לאפות, לאכול.
‎הכנתי בריוש גבינה עם אוכמניות ומעל פיזרתי קראמבל.
אין פה הרבה הכנה וכל אחד יכול להכין, תראו בסרטון והכל מפורט לכם בבלוג.
‎באווירה החורפית הזאת, הבריוש עם כוס תה זה מושלם.


בריוש גבינה אוכמניות וקראמבל


מצרכים: (12 יחידות)

לבצק:
500 גרם קמח לחם
50 מ”ל חלב

1 גביע יוגורט (150 גרם)
70 גרם סוכר לבן 

8 גרם שמרים יבשים
2 ביצים

1 כפית מלח
100 גרם חמאה רכה

למילוי גבינה:
250 גרם גבינת שמנת 16% ומעלה 
2 כפות סוכר לבן
1 כף קורנפלור
2 כפות חלב

לקראמבל:
40 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
70 גרם קמח
40 גרם סוכר לבן

ביצה טרופה לציפוי
קופסת אוכמניות טריות 


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. 
בקערה מיקסר עם וו לישה שמים את כל המרכיבים לבצק ולשים במשך 12-14 דקות עד שהבצק אחיד. הוא מעט דביק וזה בסדר – מוציאים אותו למשטח העבודה, לשים מעט ידנית ומכדדרים לכדור גדול, מניחים בקערה עמוקה להתפחה עד הכפלת הנפח.
3. מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח ומחלקים אותו, כל חלק סביבות 80-85 גרם (יוצאים בין 10-12 מאפים).
4. מנקים את הקמח מהמשטח, כל חלק מכדררים לכדור חלק והדוק (ראו בסרטון).

5. מניחים את הכדורים על גבי תבנית עם נייר אפייה, משמנים אותם מעט על מנת שלא יתייבשו (אפשר עם ספריי שמן), מכסים להתפחה נוספת.
6. בקערה מערבבים את כל המצרכים למילוי הגבינה ומעבירים לשק זילוף.

7. במטחנה של מוט בלנדר/מעבד מזון שמים את כל המרכיבים לקראמבל וטוחנים בזהירות רק עד שמתקבלים פירורים דקים, שומרים בינתיים במקרר.

8. משמנים כוס או כוס מדידה ויוצרים שקע במרכז כל כדור (האוויר יוצא קצת לא לדאוג).
9. ממלאים כל שקע במלית גבינה, מברישים את המאפה בביצה טרופה, מניחים אוכמניות ומפזרים מעל בנדיבות את הקראמבל.
10. אופים במשך 20 דקות עד שהמאפה מזהיב יפה.

 

אחסון וחיי מדף:
מומלץ לשמור בקירור ולחמם מעט לפני הגשה. ניתן להקפיא בקופסה אטומה עד חודש.

WhatsApp Image 2025-12-11 at 14.10.01 (1) 2
WhatsApp Image 2025-12-11 at 14.10.01 2
WhatsApp Image 2025-12-11 at 14.22.13 2
WhatsApp Image 2025-12-11 at 14.22.14 2
שתף את המתכון
הדפס את המתכון

בואו לאינסטגרם!

מתכונים אחרונים: