
אתם חייבים להכין את המתכון הזה!
הוא משלב הכל – בצק פריך, קרמל, בננות ושוקולד צ'יפס.
הבננות צריכות להיות לא בשלות מדי כדי לשמור על הצורה בחיתוך, לא לאפות יותר מדי כדי שיצא רך וצ'ואי.
מצרכים: (תבנית מלבנית 30*25)
לבצק הפריך:
200 גרם חמאה קרה לקוביות
400 גרם קמח
100 גרם סוכר
2 ביצים
לקרם קרמל בננות:
150 גרם חמאה
300 גרם סוכר דמררה
1 ביצה
200 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
3 בננות
100 גרם שוקולד צ'יפס
רבע כוס אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. במערבל חשמלי (במג'ימיקס) לערבב בפולסים קמח וחמאה קרה, רק עד שנוצרים פירורים לא מעבר.
2. לשארית התערובת במערבל מוסיפים סוכר ומערבבים, מוסיפים ביצה ומערבבים בפולסים רק עד שנוצר בצק.
3. משטחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים בתנור בחום 170 מעלות למשך 8-10 דקות עד להזהבה קלה.
4. בינתיים מכינים את הקרם קרמל בננות:
– בבן מארי ממיסים חמאה וסוכר.
– מוסיפים ביצים ומערבבים עם מטרפה.
– מוסיפים אבקות ומערבבים.
– מוסיפים אגוזים קצוצים.
5. מסדרים פרוסות בננה בצורה צפופה על גבי הבצק פריך האפוי.
6. מוזגים את קרם הקרמל שהכנו על הבננות.
7. מפזרים את השוקולד צ'יפס מעל הקרם.
8. אופים שוב ב-170 מעלות למשך 20-30 דקות עד להזהבה קלה ויציבות קלה של העוגה.
9. לשים לב לא לאפות יותר מדי, זה לא צריך להיות יציב כי בטמפרטורת חדר זה יתייצב, הפנים יישאר רך בגלל הבננות.
אחסון וחיי מדף:
בקופסא אטומה במקרר עד שבוע ימים.
היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.