2 עוגות מבלילה אחת

2 עוגות מבלילה אחת


המתכון של עוגת השיש של אמא שלי מושלם תמיד, לפעמים אני משחקת קצת עם התוספות ומתקבלת עוגה שונה לחלוטין!
הפעם הכנתי עוגת שוקולד עם פצפוצים ועוגת מייפל עם שקדים.
יש עוד מלא אפשרויות – שוקולד צ׳יפס, תפוחים, לוטוס.
היא קלה ומהירה להכנה ומתקבלות 2 עוגות מבלילה אחת, יש יותר שווה מזה?
כל אחד מקבל את העוגה שהוא הכי אוהב.
ראו הערות מטה לפרווה.

2 עוגות מבלילה אחת

מצרכים: (2 תבניות אינגליש 25 ס"מ)
לעוגת הבסיס:
180 גרם חמאה רכה בטמפ' חדר
225 גרם סוכר לבן
3 ביצים
1 מיכל שמנת חמוצה/יוגורט (200 מ"ל)
½ כוס חלב
350 גרם קמח תופח

לעוגת שוקולד:
2 כפות קקאו 
100 גרם שוקולד צ'יפס חלב

לעוגת מייפל:
3 כפות מייפל טהור
10 שקדים/פקאנים קצוצים

לעוגת לוטוס שוקולד לבן:
2 כפות ממרח לוטוס
100 גרם שוקולד צ'יפס לבן
פירורי עוגיות לוטוס  

אופן ההכנה:
1. מכינים את תערובת הבסיס:
– במיקסר עם וו בלון מקציפים חמאה וסוכר במשך 4 דקות עד לקבלת תערובת חלקה ואוורירית.
–  מוסיפים ביצים וממשיכים להקציף עוד דקה.
–  מוסיפים שמנת חמוצה ומחצית מכמות הקמח ומערבבים.

–  מוסיפים את החלב ואת יתרת הקמח ומערבבים.

2. מחממים תנור ל-175 מעלות.
3. מרפדים את התבניות בנייר אפייה, אם יש צורך משמנים.
4. מחלקים את התערובת ל-2 קערות, אחת לכל עוגה.
– לקערה של עוגת השוקולד מוסיפים את הקקאו המנופה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה, מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים.
– לקערה של עוגת המייפל מוסיפים סירופ מייפל ואגוזים קצוצים ומערבבים, מומלץ להוסיף חצי כפית קינמון טחון ולערבב.
– לקערה של עוגת הלוטוס מוסיפים ממרח לוטוס ושוקולד צ'יפס לבן ומערבבים קלות בלבד, את שברי העוגיות מפזרים על גבי הבלילה כשהיא בתבנית אפייה.
5. מעבירים כל בלילה לתבנית ו
אופים במשך 40-45 דקות, נועצים קיסם לראות שהתערובת לחה ואפויה.
6. ישירות לאחר האפייה מרטיבים את עוגת המייפל ב-2-3 כפות מייפל טהור, מקשטים באגוזים קצוצים.
7. מצננים בטמפ' חדר ומנפים קצת אבקת סוכר מעל עוגת השוקולד.

פרווה:
– במקום חמאה אפשר מחמאה או נטורינה.
– במקום שמנת חמוצה אפשר מיץ תפוזים.
– במקום חלב אפשר חלב סויה/מים (אם משתמשים בחלב שקדים/שיבולת שועל לקחת בחשבון שזה יוסיף טעם).

אחסון וחיי מדף:
עד ארבעה ימים בטמפ' חדר מכוסה בנייר אלומיניום, עד חודש במקפיא עטוף היטב בניילון נצמד ונייר אלומיניום.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *