קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

שמרים קקאו

שמרים קקאו


שמרים והפעם שמרים קקאו!
מי אמר ששמרים זה רק של חורף? מצידי לאכול את זה כל הזמן.
מלית כפולה של קקאו ונוטלה וקליעת שושנים מהפנטות ויפות.
אפשר כמובן להכין עוגה ולא שושנים אבל תראו איזה יפה וחגיגי!

שמרים קקאו

מצרכים: (16 יח'/2 עוגות)
לבצק:
1/2 קילו קמח לבן
100 גרם חמאה/מחמאה
8 גרם שמרים יבשים
1 ביצה
60 גרם סוכר לבן
225 מ"ל חלב

למלית קקאו:
50 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה/מחמאה
1/2 כוס קקאו
1/2 כוס סוכר לבן

נוטלה

סירופ סוכר 1:1 (1/2 כוס סוכר + 1/2 כוס מים)

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק:
– בקערת מיקסר עם וו לישה מערבב את כל המצרכים מלבד החמאה עד שמתחילים להיווצר בצק. 
– חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים בהדרגה לבצק, ממשיכים לישה עוד 10 דקות עד לקבלת בצק רך ואלסטי.
– מכסים להתפחה עד להכפלת הנפח.
2. מכינים את המלית קקאו:
– בקערה מתאימה למיקרו שמים חמאה ושוקולד וממיסים בפולסים.
– מוסיפים קקאו וסוכר ומערבבים היטב, מניחים בצד.
3. מכינים את השושנים:
– מחלקים את הבצק ל-2, מרדדים למלבן ומורחים על מחצית ממנו מלית קקאו.
– מרימים את החלק ללא הקרם על גבי החלק עם הקרם.
– מרדדים שוב למלבן בעדינות ומורחים נוטלה על גבי כל הבצק, עושים קיפול שליש (שליש תחתון מרימים על גבי הבצק, שליש עליון מרימים על גבי הבצק שהרמנו) כמו בסרטון.
– מרדדים שוב למלבן בעדינות וחותכים בעזרת גלגלת רצועות בעובי 4/5 ס"מ, כל רצועה חורצים 3 פעמים ומשאירים קצוות בלי חריץ!
– מגלגלים את הרצועה סביב עצמה כמו בורג ומגלגלים לשושנה סגורה.
– מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה ומשומנת ומכסים להתפחה שנייה.
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
4. מכינים בינתיים סירופ סוכר , ממיסים סוכר ומים בקלחת ושומרים בקירור.
5. אופים במשך 40 דקות עד לקבלת מאפים זהובים.
6. ישירות לאחר הוצאת המאפים מהתנור מברישים בסירופ סוכר, גם לקבלת ברק וגם להארכת חיי המדף. 

אחסון וחיי מדף:
המאפים נשמרים עד 4 ימים בטמפ' חדר עטופים בניילון נצמד, מומלץ לחמם לפני הגשה.
ניתן להקפיא את המאפים, להפשיר ולחמם בתנור.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *