רולדת שוקולד מסקרפונה
- הכנה: שעה
- אפייה: 20 דקות
- הקפאה: שעתיים
- קל
- 10 סועדים
רולדה זה כזה נוסטלגיה, עוגה מגולגלת עם קרם ושוקולד מעל.
היופי ברולדה היא הפשטות שבה, לא מסובכת ולא עם תוספות מיוחדות.
עוגה מושלמת לחג הסוכות, כזאת שכיף להביא וכיף לאכול.
הוספתי קצת שוקולד לבן מעל לקישוט חגיגי, תרגישו חופשי לקשט כרצונכם.
רולדת שוקולד מסקרפונה
מצרכים: (רולדה אחת)
לרולדה:
4 ביצים
70 גרם סוכר
3 כפות שמן צמחי
90 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
לקרם מסקרפונה:
125 גרם מסקרפונה
1/2 מיכל שמנת להקצפה 38%
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
1 כפית שמן צמחי
לקישוט שוקולד לבן:
50 גרם שוקולד לבן
1/2 כפית שמן צמחי
אופן ההכנה:
1. מכינים את הרולדה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות, סטטי.
– בקערת מקציפים ביצים עם סוכר במשך 3-4 דקות.
– תוך כדי הקצפה מוסיפים בזרם דק את השמן.
– מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, מערבבים בעדינות עד לאיחוד.
– מרפדים תבנית של תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב, מוזגים את הבלילה ומשטחים אותה עם פלטה.
– אופים במשך 10-12 דקות עד הזהבה מעטה.
– מוציאים מהתנור, מניחים נייר אפייה על גבי הרולדה, הופכים את התבנית על גבי משטח העבודה.
– מוציאים את נייר האפייה עליו אפינו ומגלגלים את הרולדה עם נייר האפייה החדש (לגלגל עם הנייר כאשר היא חמה, לא לחכות), מצננים בטמפ' חדר.
2. מכינים את קרם המסקרפונה:
– בקערה מקציפים את כל המרכיבים עד לקבלת קרם חלק (אפשר להקציף את המסקרפונה מעט קודם אם היא קשה).
3. פותחים את הרולדה ומורחים את קרם המסקרפונה.
4. מגלגלים את הרולדה עם הקרם לגליל (להיעזר בנייר כדי להרים את הרולדה).
5. מעבירים את הרולדה להקפאה של שעה/שעתיים.
6. בקערה מתאימה למיקרו ממיסים את השוקולד והשמן, מערבבים היטב.
7. מצפים את הרולדה בשוקולד המומס.
8. בקערה מתאימה למיקרו ממיסים שוקולד לבן ושמן ומעבירים לשק זילוף, חותכים חור קטן מאוד בקצה.
9. מזלפים שוקולד לבן כקישוט מעל.
10. מקררים לפחות שעה לפני הגשה.
אחסון וחיי מדף:
אפשר להקפיא את הרולדה בשלמותה מוכנה! להפשיר לפני הגשה במקרר.
הרולדה נשמרת יומיים/שלושה בקופסא אטומה במקרר.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
-
-
בבקה קקאו אני חייבת להגיד שאני יותר אוהבת את הצורה של הבבקה מאשר של קראנץ’ שוקולד. המילוי נשאר כולו בפנים, הבצק רך ועסיסי וזאת פשוט עוגה מדהימה. מה גם שזה לא מסובך להכין אותה, לא צריך לחתוך ואז כל השיש מתלכלך ואתם מרוחים בשוקולד. יפה וטעימה לשבת. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #babka #שמרים #עוגתשמרים
-
עוגיות ספירלה עוגיות של ילדות שנמצאות בכל מאפייה, יפות כלכך, טעימות ופריכות. את הבצק מכינים בקערה בלי מיקסר, מתכון פשוט ומהיר והעוגיות שיוצאות הן פשוט וואו! המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #chocolate ##crumble_shir #עוגיות #cookies
-
2 עוגות מבלילה אחת הבסיס המושלם של עוגת השיש הקלאסית של אמא שלי, אני כל פעם מגוונת ומכינה עוגות שונות מאותה הבלילה! הפעם עוגת לוטוס ועוגת שוקולד צ׳יפס, ככה כל אחד מקבל את מה שהוא אוהב וכולם נהנים מהכל. באתר יש גם אופציה לשילוב של מייפל פקאן. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #chocolatecake #עוגתשיש #crumble_shir #סוכות #לוטוס #cake
בראוניז טירמיסו יש לי צורך להסביר או הביס שאתם רואים מספיק?? זה פשוט שילוב שנולד להיות ביחד, איך לא הכנתי את זה עד היום זאת פאשלה רצינית. תכינו לכם לסופ״ש עם הקפה זה פינוק מושלם 🙂↔️ המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #tiramisu #brownies #טירמיסו #בראוניז