אופן ההכנה: 1. מכינים את הרולדה: – מחממים תנור ל-180 מעלות, סטטי. – בקערת מקציפים ביצים עם סוכר במשך 5-6 דקות. – תוך כדי הקצפה מוסיפים בזרם דק את השמן. – מוסיפים קורנפלור, שקדים טחונים, אבקת האפייה, מערבבים בעדינות עם מטרפה עד לאיחוד בלבד. – מרפדים תבנית של תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב, מוזגים את הבלילה ומשטחים אותה עם פלטה. – אופים במשך 10-12 דקות עד הזהבה מעטה. – מוציאים מהתנור, מניחים נייר אפייה על גבי הרולדה, הופכים את התבנית על גבי משטח העבודה. – מוציאים את נייר האפייה עליו אפינו ומגלגלים את הרולדה עם נייר האפייה החדש (לגלגל עם הנייר כאשר היא חמה, לא לחכות), מצננים בטמפ' חדר. 2. מכינים את קרם ריבת החלב: – בקערה מקציפים את כל המרכיבים עם כף 1 של ריבת חלב עד לקבלת קרם חלק. 3. פותחים את הרולדה ומורחים את קרם ריבת החלב, מפזרים בכמה נקודות ריבת חלב ומערבבים אותה בעדינות עם הקרם עד לקבלת מראה שיש. 4. מגלגלים את הרולדה עם הקרם לגליל (להיעזר בנייר כדי להרים את הרולדה). 5. מעבירים את הרולדה למקרר למינימום 4 שעות, ניתן גם לילה. 6. מכינים את הציפוי: בקערה מקציפים את כל המרכיבים עד לקבלת קרם יציב. 7. מצפים את הרולדה בקרם לציפוי ומיישרים, ניתן לעשות דוגמה כמו בסרטון. 8. מזלפים פסים של ריבת חלב (מומלץ לחמם אותה מעט במיקרו לפני). 9. מפזרים מעל קוקוס קלוי. 10. מקררים לפחות שעה לפני הגשה.
הערות: 1. לגרסה פרווה: במקום שמנת להקצפה – שמנת צמחית ובמקום חלב – חלב סויה. 2. קוקוס קלוי: במחבת לשים קוקוס טחון ולקלות אותו על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד, הוא נשרף מהר.
אחסון וחיי מדף: אפשר להקפיא את הרולדה בשלמותה מוכנה! להפשיר לפני הגשה במקרר. הרולדה נשמרת יומיים/שלושה בקופסא אטומה במקרר.
כתיבת תגובה