crumble

רוטולו גבינות

מנה כלכך טעימה ואיזה יפה להגיש אותה ככה בערב חג??
מילוי גבינות ותרד עם רוטב רוזה קלאסי וזה פשוט מושלם, אחת המנות האהובות עליי.
אי אפשר לטעות או להסתבך עם המנה הזאת.
מי שמעדיף יכול להשתמש בבצק פסטה מוכן ולחתוך לרצועות במקום דפי לזניה.
אפשר גם להשתמש בקנלוני אבל כל הכיף זה השכבות שנוצרות מגלגול הפסטה.

רוטולו גבינות

מצרכים: (5 סועדים)
10 דפי לזניה / בצק פסטה מוכן

1 שקית תרד טרי
1 בצל לבן קצוץ דק
1 שן שום כתוש
250 גרם ריקוטה
מלח, אגוז מוסקט
50 גרם פרמז'ן מגורד + אקסטרה לציפוי
מוצרלה מגורדת לציפוי 

לרוטב רוזה:
שמן זית
3 שיני שום כתוש
בקבוק עגבניות מרוסקות מוטי – פסאטה
125 מ"ל שמנת לבישול 10%/15%
מלח, פלפל שחור, מעט סוכר לבן

אופן ההכנה:
1. מכינים את רוטב הרוזה: בסיר מטגנים שום כתוש בשמן זית, מוסיפים את העגבניות והתיבול – מבשלים על אש נמוכה רבע שעה ומוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה עוד כ-5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. 
2. מטגנים במחבת שום כתוש ובצל לבן קצוץ עד להזהבה, מוסיפים תרד ומטגנים עד שאין נוזלים, מתבלים במלח ואגוז מוסקט.
3. מצננים מעט את תערובת התרד ומוסיפים לה ריקוטה ופרמז'ן מגורד, טועמים ומתקנים תיבול.
4. מבשלים את דפי הלזניה במים רותחים עד לחצי בישול (הם צריכים להיות גמישים לגלגול) ומייבשים היטב במגבת, אם משתמשים בבצק פסטה מוכן חותכים או למלבנים.
5. מורחים מלית בנדיבות על כל דף פסטה ומגלגלים הדוק לגליל – כל גליל חוצים ל-2 חלקים, חוזרים על התהליך עם שאר הדפים.
6. בתבנית מתאימה לתנור ולהגשה מוזגים רוטב רוזה בנדיבות (כדי שלא ישרף, צריכה להיות תחתית מלאה ברוטב), מסדרים את גלילי הפסטה כך שיעמדו כלפי מעלה.
7. מוזגים רוטב בנדיבות מעל הפסטה ומפזרים פרמז'ן מגורד ומעל מוצרלה מגורדת.
8. אופים בתנור ב-200 מעלות במשך 15-20 דקות עד להזהבה.
9. מגישים ישירות.

הערות:
* את הרוטב ניתן להכין יום קודם, כנ"ל לגבי מלית התרד.
* ניתן להרכיב את המנה באותו היום מוקדם ולהכניס לאפייה בסמוך להגשה.

 

אחסון וחיי מדף:
הרוטולו נשמר בקירור בקופסה אטומה
 עד 4 ימים.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון