קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

רוגלך שוקולד

רוגלך שוקולד

אחרי כמה וכמה ניסיונות של מליות שונות, מצאתי את המלית המושלמת!!
שוקולדית בדיוק במידה הנכונה והמושחתת כמו שרוגלך צריך להיות, מלית קקאו עשירה וטעימה.
הבצק הזה מתמסר ונוח לעבודה ויהיה לכם הכי קל להכין רוגלך מעכשיו.
עשיתי 2 שכבות שוקולד, כן כן, זה מה שנותן אקסטרה שוקולד לרוגלך בדיוק כמו שאוכלים במאפיות.

לא לשכוח לעדכן איך יצא כן?

רוגלך שוקולד

מצרכים: (40 יחידות קטנות)
1/2 קילו קמח
75 גרם חמאה רכה
8 גרם שמרים יבשים
1 ביצה
80 גרם סוכר
220 מ״ל חלב

מילוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה 
1 כוס קקאו
170 גרם סוכר לבן

1/2 צנצנת ממרח שוקולד
ביצה טרופה
סירופ סוכר 1:1 (רבע כוס סוכר + רבע כוס מים להרתיח 2/3 דקות)

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים שמרים, סוכר, ביצה, חלב וקמח, לערבב מעט עד שנהיה בצק.
2. מוסיפים חתיכות חמאה בחלקים כדי להטמיע בבצק.
3. ממשיכים ללוש במשך 10 דקות.
4. להתפיח בקערה מעט משומנת מכוסה בניילון נצמד (עדיף תמיד להתפיח לילה במקרר) עד להכפלת הנפח.
5. בינתיים מכינים את המילוי שוקולד:
* בקערה ממיסים שוקולד וחמאה בפולסים במיקרו, מוסיפים קקא, סוכר ומערבבים.
6. מרדדים את הבצק למלבן דק, מורחים בעזרת פלטה על חצי מהמלבן – חצי ממילוי השוקולד.
7. מרימים את החלק העליון בלי השוקולד על גבי החלק התחתון עם המילוי.
8. מרדדים עם משטח מקומח עד לקבלת ריבוע גדול ודק
(אם יוצא קצת מילוי מהצדדים לא נורא, להשתדל לרדד בעדינות).
9. מורחים נוטלה על חצי מלבן וחוזרים שוב על קיפול חצי (חצי המלבן בלי השוקולד על החצי השני).
10. מרדדים שוב לאט עד שמתקבל מלבן יחסית דק אבל לא מאוד שלא יקרע, חותכים למשולשים ויוצרים רוגלכים.
11. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומתפיחים פעם שנייה.
12. מחממים תנור ל-175 מעלות.
13. מברישים בביצה טרופה ואופים במשך 15-20 דקות עד להזהבה יפה, בזהירות לא לייבש אותם.
14. מוציאים ומברישים בסירופ סוכר שהכנו מראש (שומר על חיי המדף והלחות, אל תוותרו).

הערות:
* להכנת פרווה:
– במקום חמאה לשים נטורינה או מחמאה.
– במקום חלב לשים מים באותה כמות.
* בזהירות לאפות יותר מדי, נרצה שהפנים יהיה רך ולא קשה אחרת המלית תתאדה ולא יישאר שוקולד.

אחסון וחיי מדף:
הרוגלכים מכוסים בניילון נצמד בטמפ' חדר נשמרים עד 4 ימים.
אפשר להקפיא אחרי אפייה מנוליינים היטב, להפשיר ולחמם בתנור ב-100 מעלות.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *