קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

רוגלך אגוזים

רוגלך אגוזים


כבר אמרנו שאי אפשר לסרב לרוגלך נכון?
מלית נוספת לרוגלך קליל אבל קצת יותר בוגר משוקולד.
המלית מתוקה וקראנצ'ית, כל אגוז יתאים לנו: אגוז מלך, פקאן, שקדים, לוז.
אני השתמשתי הפעם באגוזי מלך, אל תחששו לשים איזה אגוז שאתם אוהבים.

רוגלך אגוזים

מצרכים: (20-25 יח' מיני רוגלך)
1/2 חבילת בצק עלים מופשר (חצי קילו)

למלית אגוזים:
1 כוס אגוזי מלך טחונים
70 גרם חמאה
85 גרם סוכר לבן
1/2 כפית קינמון

סירופ סוכר 1:1 (להרתיח 1/4 כוס סוכר + 1/4 כוס מים)
ביצה טרופה

אופן ההכנה:
1. מפשירים במשך לילה במקרר את הבצק עלים.
2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
3. מרתיחים את סירופ הסוכר ומניחים בצד להתקררות.
4. מערבבים את כל החומרים למלית בקערה ומניחים בצד.
5. 
עובדים על משטח מקומח ומעט מרדדים את הבצק.
6. מורחים את מלית האגוזים על חצי מלבן בלבד, החצי השני נשאר ללא מלית.

7. את החצי מלבן ללא המלית מרימים ומניחים על גבי החצי עם המלית.
8. מרדדים מעט כדי לאחד את המלית עם הבצק.
9. חותכים באמצע את הבצק ובעזרת סכין/גלגלת חותכים משולשים.
10. מגלגלים לצורת רוגלך ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה.
11. מורחים בביצה טרופה ואופים במשך 15-20 דקות (תלוי בגודל המאפה).
12. ישירות לאחר האפייה מורחים בסירופ סוכר.

אחסון וחיי מדף:
עד שבוע בקופסא אטומה במקרר, עד שבועיים שלושה בפריזר.
לפני הגשה לחמם מעט בתנור ב-100 מעלות.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

בואו לאינסטגרם!

Incorrect access token specified.

מתכונים אחרונים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *