crumble

קראמבל תפוחים


השם של הבלוג שלי מחייב במתכון כזה, 
מחייב לתת לכם מתכון פצצה לקראמבל תפוחים קליל וטעים בטירוף!

קליל אחרי הארוחה אבל מתוק וכיפי, מתכון מנצח פעם אחרי פעם שהולך איתי שנים.
הוא מתאים לכל אירוע ולכל עונה, אם אתם מארחים תכינו אקסטרה כי זה נגמר מהר!
זה וגלידה ואתם מסודרים! כמה שזה טעים עם גלידה….
לפרווה ראו הערות בסוף המתכון. 

קראמבל תפוחים

מצרכים: (תבנית עגולה קוטר 22 ס"מ)
לקראמבל:
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
140 גרם קמח
80 גרם סוכר דמררה
קינמון טחון
60 גרם שקדים פרוסים

לתפוחים:
6 תפוחים
4 כפיות סוכר
1 כפית וניל (תמצית/מחית)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. מכינים את הקראמבל:
– במיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח וחמאה קרה מאוד, עד שנוצרים פירורים קטנים.
– מוסיפים סוכר וקינמון ומערבבים.
– מעבירים לקערה ומניחים במקרר.
3. מכינים את התפוחים:
– מקלפים תפוחים וחותכים לקוביות בגודל סנטימטר.
– מניחים בקערה ומערבבים עם סוכר ו-וניל.
4. 
מסדרים את התפוחים בתבנית (אין צורך בנייר אפייה או בשמן), מפזרים מעל את הקראמבל ומפזרים שקדים פרוסים.
5. אופים במשך 30-35 דקות עד להזהבה יפה של השקדים ושל הקראמבל.

6. מגישים חם עם גלידת וניל.

הערות:
1. אני השתמשתי בתפוחי פינק ליידי, אפשר גם גרני סמית אבל הם חמצמצים יותר אז אני ממליצה להוסיף עוד סוכר.
2. אפשר להכין את הקראמבל ידנית בקערה: החמאה חייבת להיות קרה על גבול הקפואה כדי שיהיה נוח, מפוררים אותה עם הקמח בעזרת הידיים
עד שמקבלים פירורים קטנים, מוסיפים סוכר וקינמון ומערבבים.
3. פרווה: 
– נטורינה/שמן קוקוס קר מהמקרר במקום חמאה.
– שמנת צמחית/גלידה פרווה.
4. אפשר להכין כמות כפולה של הקראמבל ולהקפיא בקופסא לא אפוי.
כשרוצים להכין, מכינים רק את התפוחים ומפזרים מעל את הקראמבל הקפוא וישירות לתנור.

אחסון וחיי מדף:
אפשר להכין יומיים שלושה לפני הגשה, לשמור עטוף בניילון נצמד במקרר.
לפני הגשה לחמם מעט בתנור ולהגיש חם עם גלידה.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

בואו לאינסטגרם!

מתכונים אחרונים: