קציצות זוקיני עם צזיקי
- הכנה: 20 דקות
- טיגון: 5 דקות
- קל
- 20 יח'
כל מי שהיה בגרקו יודע כמה הקציצות האלו מטורפות.
המתכון שלהן מדויק וקל להכנה שאתם לא תאמינו.
אני אוהבת להגיש אותן עם צזיקי קר וטעים.
בהצלחה להתאפק לא לסיים ישירות אחרי הטיגון.
קציצות זוקיני עם צזיקי
מצרכים: (20 יח')
3 יחידות זוקיני
1 בצל סגול קצוץ
1 שן שום כתושה
2 כפות שמיר קצוץ
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
9 כפות קמח תופח
1 ביצה
100 גרם גבינת פטה 5% מגורדת
50 גרם גבינת קשקבל מגורדת
שמן קנולה לטיגון
לצזיקי:
1 יוגורט יווני greek
1 כף שמיר קצוץ
1 מלפפון מגורד
מיץ לימון
מלח
אופן ההכנה:
1. במגרדת על החלק הדק או במעבד מזון מגררים את הזוקיני, מניחים בקערה בצד.
2. במעבד מזון (אפשר גם לקצוץ ידנית) קוצצים בצל סגול ומעבירים לקערה עמוקה. קוצצים שמיר ופטרוזיליה דק דק ומעבירים לקערה.
3. את הזוקיני מועכים בעזרת הידיים בשביל לשחרר מהם נוזלים ומעבירים לקערה.
4. מוסיפים שום כתוש, מלח, פלפל שחור, קמח וביצה – מערבבים טוב טוב עד שמתקבלת עיסה אחידה.
5. מוסיפים את הגבינות ומערבבים, מעבירים למקרר למינימום שעתיים.
6. מחממים מחבת עם שמן יחסית עמוק ובעזרת 2 כפות מעבירים כף מהבלילה לטיגון (השמן צריך לכסות כמעט את כל גובה הלביבה אבל לא שמן עמוק).
7. מטגנים מכל צד עד להזהבה עמוקה ויפה, מוציאים לרשת לצינון.
8. מכינים את הצזיקי: מערבבים בקערה יוגורט, שמיר קצוץ, מלפפון מגורד, מיץ לימון ומלח. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
9. אוכלים חם לצד הצזיקי.
הערות:
– אפשר להכין לילה מראש ולטגן למחרת.
– אפשר לחמם ב-Air Fryer או בתנור שנית.
– הבלילה יחסית רכה לכן מומלץ לטגן ולא לאפות.
אחסון וחיי מדף:
הלביבות נשמרות מעולה במקפיא, להפשיר מעט ולחמם בתנור לפני הגשה.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
Incorrect access token specified.