קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

קיש פלפלים קלויים וגבינת עיזים

קיש פלפלים קלויים וגבינת עיזים

מתכון שמלווה אותי כבר שנים, בגיל 21 התחלתי לעבוד בסדנאות אפייה וחני לשם הייתה המנטורית שלי.
היא לימדה אותי המון ואחד מהמתכונים הוא הקיש הזה והוא פשוט השילוב המושלם.
הפלפלים הקלויים מדהימים גם ככה כסלט אבל בקיש עם גבינת עיזים מתקבל ביס של העולמות.
אני לא מוותרת עליו באף אירוע שלי ובטח בשבועות – הכי מיוחד וטעים.

קיש פלפלים קלויים וגבינת עיזים

מצרכים: (רינג קוטר 26)
לבצק פריך מלוח:
250 גרם קמח
125 גרם חמאה קרה מאוד
1 כפית מלח
1 כף סוכר
50 מ״ל מים

לתחמיץ פלפלים קלויים:
2 פלפלים –  1 אדום ו-1 צהוב
טימין טרי
3 שיני שום פרוס דק
3 כפות חומץ בלסמי
2 כפות חומץ תפוחים/בן יין
1 כף בלסמי מצומצם (לא חובה אבל מוסיף, אפשר במקום כפית סוכר)
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור

לקרם רויאל:
3 ביצים
125 מ״ל שמנת לבישול 15% ומעלה
125 גרם גבינה לבנה
2 כפות קמח
מלח, פלפל שחור

תוספות:
1 גליל פרומעז
צנוברים 

אופן ההכנה:
1. מכינים את התחמיץ פלפלים:
– מניחים את הפלפלים בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-200 מעלות במשך חצי שעה או עד שהם קלויים. 
– שמים את הפלפלים בקערה ומכסים בניילון נצמד (יהיה קל יותר לקלף אותם).
– קולפים את הפלפלים, מוציאים את הזרעים ופורסים כל פלפל לרצועות דקות.
– בקערה שמים את כל המרכיבים של התחמיץ כולל הפלפלים שהכנו, אם צריך מתקנים תיבול, מעבירים למקרר למינימום שעה, אפשר ורצוי גם לילה מראש.
2. מכינים את הבצק פריך:
– במיקסר עם וו גיטרה/מעבד מזון לערבל במהירות נמוכה קמח וחמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות רק עד שנוצרים פירורים לא מעבר.
– מוסיפים מלח וסוכר ומערבבים, מוסיפים מים ומערבבים רק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים, מאחדים ביד את הפירורים.
– יוצרים דיסקית וישירות מכינים את הקלתית, אין צורך בקירור.
3. מכינים את הקלתית:
– מרדדים על גבי משטח מקומח את הדיסקית לעובי 3 מ״מ בקוטר גדול יותר מהרינג.
– מניחים את הרינג על תבנית מרופדת נייר אפייה ויוצרים עם הבצק שרידדנו קלתית על גבי הרינג (אין צורך לשמן).
– מהדקים היטב, מורידים את השאריות בעזרת סכין חדה וחורצים בעזרת מזלג את התחתית.
– מעבירים לפריזר לשעה.
– מרפדים את הבצק בנייר אפייה גם על דפנות הקלתית ומניחים משקולות (בורגול יבש, חומוס יבש וכו׳).
– אופים בתנור ״אפייה עיוורת״ בחום 175 מעלות למשך 15-20 דקות עד להזהבה קלה, מוציאים את נייר האפייה ומניחים בצד לקירור.
4. מכינים את הקרם רויאל – בקערה טורפים היטב עם מטרפה את כל המרכיבים לקרם.
5. מרכיבים את הקיש:
– מוזגים את הקרם רויאל על גבי הקלתית שאפינו חלקית, מפזרים פלפלים קלויים (לסנן מעט מהנוזלים).
– חותכים את גליל הפרומעז לעיגולים ומניחים על גבי הפלפלים (לא להגזים כי זאת גבינה יחסית כבדה).
– מפזרים צנוברים מעל הכל. 
6. אופים חזרה בחום של 175 מעלות 40-45 דקות, הקיש ישחים בחלקו העליון.
7. מקררים מעט לפני חיתוך.

אחסון וחיי מדף:
הקיש עטוף במקרר בניילון נצמד מחזיק עד 5 ימים. לחמם בתנור לפני הגשה ב-150 מעלות.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *