קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

קיש דלורית, בולגרית וטימין

קיש דלורית, בולגרית וטימין

אם אף פעם לא הכנתם דלורית זה המתכון בשבילכם!
הירק המושלם לקיש, השידוך שלו עם הבולגרית והטימין זה בכלל חגיגה. 
הוא קליל ולא כבד לעומת הבטטה, מעולה לאירוח או לארוחת ערב מושקעת.
בשבועות הוא חייב להיות על השולחן חג שלכם!
בהחלט אפשר להשתמש בבצק פריך מוכן מי שרוצה לקצר תהליכים אבל הבצק הזה הוא הג׳וקר שלי שנים.
הוא קל להכנה ונוח לעבודה, מבטיחה לכם.

קיש דלורית, בולגרית וטימין

מצרכים: (רינג קוטר 26)
לבצק פריך מלוח:
250 גרם קמח
125 גרם חמאה קרה מאוד
1 כפית מלח
1 כף סוכר
50 מ״ל מים

לקרם דלורית:
1 דלורית בינונית
1 בצל
4 שיני שום
שמן זית
מלח, פלפל
3 ביצים
100 מ״ל שמנת לבישול 10% (אפשר גם אחוז גבוה יותר)
1 גביע יוגורט 150 מ״ל

50 גרם בולגרית מעודנת של פיראוס
טימין

אופן ההכנה:
1. מכינים את הירקות:
– בתבנית רחבה מניחים דלורית חתוכה לקוביות גדולות, בצל חתוך גס, שיני שום – מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
– מעבירים לתנור ל-200 מעלות עד שהדלורית נהיית רכה, בערך שעה.
2. מכינים את הבצק פריך:
– במיקסר עם וו גיטרה לערבל במהירות נמוכה קמח וחמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות רק עד שנוצרים פירורים לא מעבר.
– מוסיפים מלח וסוכר ומערבבים, מוסיפים מים ומערבבים רק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים, מאחדים ביד את הפירורים.
– יוצרים דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של שעה.
3. מכינים את הקלתית:
– מרדדים על גבי משטח מקומח את הדיסקית לעובי 3 מ״מ בקוטר גדול יותר מהרינג.
– מניחים את הרינג על תבנית מרופדת נייר אפייה ויוצרים עם הבצק שרידדנו קלתית על גבי הרינג (אין צורך לשמן).
– מהדקים היטב, מורידים את השאריות בעזרת סכין חדה וחורצים בעזרת מזלג את התחתית.
– מעבירים לפריזר לשעה.
– מרפדים את הבצק בנייר כסף גם על דפנות הקלתית ומניחים משקולות (בורגול יבש, חומוס יבש וכו׳).
– אופים בתנור ״אפייה עיוורת״ בחום 175 מעלות למשך 15-10 דקות עד להזהבה קלה, מוציאים את נייר הכסף ומניחים בצד לקירור.
4. מכינים את הקרם דלורית:
– טוחנים את כל הירקות מהתבנית בבלנדר עד לקבלת קרם חלק.
– בקערה טורפים ביצים, יוגורט ושמנת.
– מוסיפים מלח, פלפל ואת קרם הדלורית – מערבבים.
5. מוזגים על גבי הקלתית שאפינו מראש ומפזרים בולגרית מפוררת וטימין.
6. אופים חזרה בחום של 175 מעלות 30-40 דקות, הקיש ישחים בחלקו העליון.
7. מקררים מעט לפני חיתוך.

אחסון וחיי מדף:
הקיש עטוף במקרר בניילון נצמד מחזיק עד 5 ימים.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *