קוראסונים

קוראסונים


הקוראסונים האלו נולדו מבצק חלה שנותר לי.
החלטתי לאלתר ולהכין קוראסונים, האמת? הופתעתי מכמה שהם היו מושלמים! 
כמו החלות זה בצק ממש פשוט, חותכים אחרי זה לקוראסונים וזהו.
אין פה חמאה, הם פרווה לחלוטין, עם ריבה בבוקר ואתם בחלום.

קוראסונים

מצרכים: (מגש תנור 1)
500 גרם קמח
10 גרם שמרים יבשים (1 כף)
4.5 כפות סוכר לבן
250 מ"ל מים
70 מ"ל שמן
1/2 כף מלח

ביצה טרופה
סירופ סוכר (1/2 כוס סוכר לבן + 1/2 כוס מים, להביא לרתיחה

אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה שמים מים, שמרים וסוכר ומערבבים קלות עם מזלג.
2. מוסיפים קמח מנופה ולשים במהירות איטית 
עד שהבצק מתחיל להתגבש, לאחר מכן מוסיפים בזרם דק את השמן עד לספיגה מלאה.
3. מוסיפים מלח ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך 12 דקות.
הבצק יהיה רך ומתוח, אם הוא נראה גבשושי להמשיך ללוש.
4. מוציאים מהמיקסר ומכדררים לכדור, זה בסדר אם הוא מעט דביק.
מעבירים לקערה משומנת מעט את כדור הבצק ומכסים במגבת/ניילון נצמד לתפיחה בטמפרטורת חדר עד להכפלת הנפח.
5. אחרי הכפלת הנפח מוציאים את האוויר מהבצק ומעבירים לשיש.
6. לקוראסונים:
– מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
– כל חלק מרדדים לריבוע דק.
– בעזרת גלגלת פיצה חותכים את הריבוע באמצע וכל חלק חותכים למשולשים.
– מגלגלים כל משולש לקוראסון הדוק.
7. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומכסים במגבת/שקית לתפיחה בטמפרטורת חדר עד להכפלת הנפח.
8. מחממים תנור ל-180 מעלות.
– לאחר התפחה מורחים בעזרת מברשת ביצה טרופה עם מעט מים.
9. אופים ב-180 מעלות למשך 20-25 דקות, התחתית תהיה שחומה ויפה.
10. מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ סוכר או שאפשר במעט דבש מומס.

אחסון וחיי מדף:
לעטוף את המגש בניילון נצמד, עד 3 ימים בטמפ' חדר.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *