קוקילידה
- הכנה: שעה
- אפייה: 10 דקות
- קירור: שעתיים
- קל
- 15 קוקילידות
- ללא גלוטן
אין קל כמו להכין קוקילידות בבית, באמת באמת.
עוגיות בראוניז עם אגוזי מלך, באמצע גלידת וניל רכה מ-2 מרכיבים בלבד!
הקוקילידה ללא גלוטן, הגלידה ללא גלוטן.
להגלידה שנשארה תוסיפו מה שבא לכם: קרמל, לוטוס, נוטלה, פתיבר, בייגלה וכו'
אה, טיפ ממני?
תחביאו במקפיא 🙂
קוקילידה
מצרכים: (15-20 קוקילידות)
לעוגיות:
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
2 ביצים
1/4 כוס סוכר דמררה
1/4 כוס סוכר לבן
70 גרם שקדים טחונים/קמח שקדים
1 כף קקאו
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
לגלידה:
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
1 פחית חלב מרוכז
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
2. מכינים את הגלידה לילה מראש:
– מקציפים את השמנת המתוקה עד לקציפה רכה.
– מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים עד לקבלת קציפה רכה – לא נוקשה.
– מעבירים למגש עמוק למקפיא ללילה.
3. מכינים את העוגיות:
– בקערה מניחים שוקולד וחמאה וממיסים במיקרו בפולסים.
– מוסיפים ביצים ומערבבים עם מטרפה עד לאיחוד.
– מוסיפים סוכר לבן וסוכר דמררה ומערבבים.
– מוסיפים את השקדים הטחונים, קקאו מנופה ואבקת אפייה ומערבבים.
– על גבי תבנית עם נייר אפייה יוצרים תלוליות בעזרת 2 כפיות.
לשמור על מרווחים כי העוגיות מתפשטות מאוד.
– מפזרים מעל מעט מלח אטלנטי/מלח גס, בזהירות לא לפזר יותר מדי.
– אופים במשך 8-10 דקות לא יותר.
– מקררים היטב במשך חצי שעה לפחות בטמפרטורת החדר.
4. מוציאים את הגלידה מעט מהפריזר שתתרכך, מתחילים להרכיב:
– בעזרת כף גלידה ופלטה מורחים את הגלידה על גבי העוגייה וסוגרים עם עוד עוגייה.
– כל קוקילידה שמכינים מעבירים ישירות לתבנית למקפיא להתייצבות.
הערות:
* אני ממליצה בין לבין להכניס את הגלידה מעט למקפיא אם היא הופכת לרכה מדי.
* אפשר להקפיא את הגלידה במגש שטוח ולקרוץ עם רינג את הגלידה ולהניח על העוגייה במקום להשתמש בכף גלידה.
אחסון וחיי מדף:
בקופסא אטומה/צנצנת בטמפ' חדר במשך שבוע וחצי.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
בואו לאינסטגרם!
Incorrect access token specified.