אופן ההכנה: 1. מכינים את הפולנטה: – בסיר עמוק מחממים חלב, שמנת, פולנטה, טימין ופרמז'ן. – מביאים לרתיחה ומבשלים תוך כדי ערבוב על אש בינונית במשך 10 דקות, עד שהתערובת סמיכה ויציבה. – מעבירים את הפולנטה לתבנית שטוחה 20X30 מרופדת נייר אפייה ומשטחים אותה, גובה התבנית רצוי לא עמוק מדי, ס"מ שניים מספיק. – עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומהדקים את הניילון לפני הפולנטה, מעבירים למקרר למינימום שעתיים, אפשר גם לילה. 2. מוציאים את הפולנטה מהמקרר, חותכים למלבנים 2X10 ס"מ. 3. מחממים שמן בסיר עמוק, מצפים כל צ'יפס בקמח פולנטה ומטגנים מ-2 הצדדים עד להשחמה, מוציאים לרשת/לנייר סופג. 4. חותכים פטריות לרבעים וצורבים אותן במחבת ללא שמן, לאחר מכן מטבלים במעט מלח. 5. מכינים את הקרם פרמז'ן: במחבת שמים חמאה ושמנת לבישול, מוסיפים בהדרגה פרמז'ן ומבשלים רק עד בעבוע. מי שאוהב יכול להוסיף אקסטרה פרמז'ן. 6. מרכיבים את המנה לפני הגשה: – על צלחת הגשה מוזגים את הקרם פרמז'ן. – מניחים מעל הקרם את הצ'יפס פולנטה. – מניחים פטריות צלויות ומפזרים פרמז'ן מגורד. – מקשטים ברוקט.
הערות: * מומלץ להשתמש בקמח פולנטה גס ולא להכנה מהירה. * אפשר להגיש את הצ'יפס בנפרד ואת הרוטב בנפרד, מומלץ לחמם הכל בשנית לפני שמגישים. * אפשר להגיש עם כל רוטב שאוהבים: עגבניות, פסטו וכו' * הפולנטה לפני טיגון נשמרת עד יומיים במקרר עטופה בניילון נצמד.
אחסון וחיי מדף: הצ'יפס נשמר במקרר לאחר טיגון עד יומיים, לחמם בתנור לפני הגשה.
כתיבת תגובה