קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

צ'ורוס

צ'ורוס


צ'ורוס בדיוק כמו בדרום אמריקה בטיול אחרי צבא!
איפה הוא לא פופולרי? ברחבי ספרד, באמריקה הלטינית, במערב, במזרח ובכל מקום.
הקלאסי יוגש בציפוי סוכר וחלק ישדרגו עם קינמון.
הקלאסי השני יוגש עם רוטב שוקולד חם שחלק ישתו כמו שוקו, יש במדריד שוקולטריה בשם Chocolatería San Ginés שנוסדה בשנת 1894!
עצירה חובה לאוהבי הצ'ורוס.

צ'ורוס

מצרכים: (20-30 יחידות)   
125 מ"ל חלב
125 מ"ל מים
60 גרם חמאה
1 כף סוכר לבן

קורט מלח
200 גרם קמח
2 ביצים

רוטב שוקולד מריר:
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה 38%

ציפוי סוכר וקינמון:
80 גרם סוכר לבן
1/2 כפית אבקת קינמון

אופן ההכנה:
1. בסיר עמוק לחמם חלב, מים, חמאה, סוכר ומלח עד להמסה מלאה.
2. להוסיף בבת אחת את כל הקמח ולערבב היטב עד שהמסה מתחילה להיות אחידה ולהיפרד מהסיר, בערך 2 דקות.
3. להעביר למיקסר עם וו גיטרה ולערבב במהירות גבוהה עד שהקערת מיקסר התקררה.
4. בקערה טורפים היטב ביצים ומתחילים להוסיף במנות קטנות למיקסר.
5. כשהמסה מתחילה להיות קרמית ויציבה עוצרים את המיקסר, לוקחים קצת בלילה בין 2 אצבעות ובודקים – הבלילה צריכה להימתח בין 2 האצבעות עד לנקודות שהיא נפרדת אבל לא נקרעת ישירות.
אם היא ישירות נקרעת צריך להוסיף עוד ביצים, אם היא נמתחת ונפרדת אין צורך להוסיף את שאר הביצים.
6. מעבירים את הבלילה לשק זילוף עם צנטר כוכב רחב.
7. מחממים שמן בסיר עמוק, כשמגיעה הטמפרטורה ל-165 מעלות מתחילים לטגן.
8. מזלפים בזהירות לתוך השמן באיטיות עד לאורך הרצוי וגוזרים את הקצה עם מספריים.
– לא למלא את הסיר יותר מדי, שיהיה להם מרווח להיטגן.
– נטגן משני הצדדים עד להזהבה ונוציא לנייר סופג.
– ישירות מהנייר הסופג מעבירים לתערובת הסוכר ולא ממתינים למנוחה בטמפרטורת חדר.
9. מי שמעדיף רוטב שוקולד יכול לוותר על ציפוי הסוכר:
– נחמם שמנת בקלחת עד לרתיחה ונמזוג על השוקולד, נערבב.

אחסון וחיי מדף:
כמו כל דבר מטוגן הצ'ורו במיטבם באותו יום.
אפשר לאחסן בקופסא אטומה במקרר יום, לא יותר מזה.
לחמם בתנור ב-100 מעלות לפני הגשה.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

בואו לאינסטגרם!

Incorrect access token specified.

מתכונים אחרונים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *