מנה של אמא, של הילדות שלי, הריזוטו של המרוקאים.
גם בקיץ וגם בחורף אני מכינה את המנה הזאת, שיה אוכלת את זה קבוע.
זה מנחם, זה טעים בטירוף והכי חשוב – זה מהיר וקל!!
אמא שלי גם עושה את זה בגרסא קצת אחרת עם אטריות דקיקות וזה פשוט מושלם.
בסוף הסרטון הוספתי לכם קצת הפוגה חמודה
מצרכים: (2 מנות)
1 כוס פתיתים
1 ו-1/4 כוסות מים רותחים
1 כפית שטוחה של מלח
1/2 כוס חלב
20 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1. מבשלים פתיתים עם מים רותחים ומלח במשך 4-5 דקות עד שכמעט כל המים נספגו.
2. מוסיפים את החלב וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 4-5 דקות עד שהחלב נספג היטב בפתיתים והם נהפכים להיות קרמיים.
3. מוזגים לקערה ומוסיפים מעל קוביית חמאה, מגישים ואוכלים חם!
אחסון וחיי מדף:
אפשר ומומלץ להכפיל כמויות.
אם שומרים במקרר – מחממים את זה מעט על הגז עם עוד שלוק חלב.