crumble

פשטידת פטריות ותרד


לפעמים צריך מתכון פשוט לפשטידה מעולה, בלי בלאגן ובלי הרבה עבודה.
הפשטידה הזאת תככב אצלכם במטבח, היא תהיה קבועה בחגים ובארוחות ערב.
אפשר לגוון ולשנות, לא חייב להיצמד לפטריות ולתרד – אפשר תירס, פלפלים קלויים, בצל או מה שבא לכם.
השומשום מעל נותן קראנץ' כיפי אל תוותרו עליו! 

פשטידת פטריות ותרד

מצרכים: (תבנית מלבנית 25*35)
2 בצלים
2 סלסלות פטריות שמפיניון
3 ביצים
150 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5%
1/2 מיכל שמנת 10%/15%/38%
1/2 גביע גבינה לבנה 5%
1/2 כוס קמח תופח
מלח, פלפל, אגוז מוסקט, אבקת שום
שומשום לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. קוצצים בצל ומטגנים.
3. מוסיפים פטריות חתוכות גס ומטגנים, מתבלים במלח ופלפל.
4. מוסיפים למחבת תרד שטוף ומטגנים עד שהוא מצטמצם.
5. מעבירים את כל התערובת למסננת להוצאת נוזלים.
6. לערבב בקערה ביצים, גבינות וקמח.
7. מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט מגורד ואבקת שום.
8. מוסיפים את תערובת הפטריות לקערת הגבינות ומערבבים.
9. מעבירים לתבנית משומנת היטב ולפזר שומשום מעל.
10. לאפות ב-180 מעלות עד שהפשטידה יציבה וזהובה, בערך 40 דקות.

אחסון וחיי מדף:
עד עטופה בניילון נצמד/בקופסא אטומה במקרר.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

בואו לאינסטגרם!

מתכונים אחרונים: