קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

פסטה אליו אוליו

פסטה אליו אוליו


אחת הפסטות האהובות עליי!
מתכון קל ומהיר באמת, 5 דקות הכנה ויש לכם מנה יותר טעימה ממסעדה, אני מבטיחה לכם.
מנת פסטה קלאסית וטעימה, מתכון הצגה לשבועות.

פסטה אליו אוליו

מצרכים: (2 סועדים)
150 גרם פסטה ספגטי
4/5 כפות שמן זית
2 פילטים של אנשובי קצוץ (לא חובה אבל ממליצה לא לוותר)
2 שיני שום פרוס דק
1 כף צ'ילי גרוס יבש (תלוי כמה חריף אוהבים)
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
פרמז'ן מגורד 

לפירורי לחם:
3 כפות פנקו
1/4 כפית אבקת שום
1/4 כפית אורגנו יבש
1/4 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית שמן זית

אופן ההכנה:
1. במחבת מטגנים את התערובת לפירורי הלחם תוך כדי ערבוב מתמיד עד להשחמה יפה (בזהירות שלא ישרף), מעבירים ישירות לצלחת לקירור.
2. מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה, שומרים בצד ממי הבישול (1/4 כוס).
3. במחבת רחבה מטגנים על אש נמוכה בשמן זית שום , צ'ילי גרוס ואנשובי קצוץ, במשך 2 דקות (בזהירות שלא יישרף).
4. מוסיפים את הפטרוזיליה והבצל הירוק ומטגנים עוד דקה.
5. מוסיפים את הפסטה ואת מי הבישול ששמרנו ומערבבים היטב במשך דקה על אש נמוכה, מוסיפים מעט מלח במידת הצורך (האנשובי מלוח שימו לב).
6. מגרדים פרמז'ן מעל ומפזרים את תערובת הפנקו.
7. אוכלים ישירות!

אחסון וחיי מדף:
אפשר לאכול את הפסטה כסלט קר – מומלץ לבחור בפסטה קצרה במקום ולהוסיף מעט שמן זית לפני ההגשה.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

Incorrect access token specified.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *