
Pizza Rolls או בגרסה הישראלית: שניק פיצה!
רוטב עגבניות, זיתים ומוצרלה נמתחת… הריח שיהיה בבית יגרום לכל השכנים לדפוק לכם על הדלת…
אפשר להוסיף תירס, פטריות או כל מה שמתחשק לכם.
אני אוהבת קלאסי כמו הילדים – זיתים ירוקים!
הבצק מאוד נוח לעבודה, תנו לו תפיחה מספקת בטמפ' חדר ואז תתחילו לעבוד.
בהחלט אפשר ואפילו מומלץ להכפיל כמויות, זה נפלא לשמור במקפיא ולהוציא לארוחת ערב קלילה.
מצרכים: (24 יחידות)
לבצק:
500 גרם קמח
10 גרם שמרים יבשים
3.5 כפות סוכר לבן
320 מ"ל מים
50 מ"ל שמן
3/4 כף מלח
לרוטב עגבניות:
1 פחית שימורים עגבניות שלמות/חתוכות
אורגנו
בזיליקום
מלח, פלפל, אבקת שום
1 כף שמן זית
תוספות לבחירתכם: טבעות זיתים, בולגרית, תירס, פטריות וכו'
200 גרם מוצרלה מגורדת/גבינת עמק מגורדת
ביצה טרופה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מכינים את הבצק:
– במיקסר עם וו לישה שמים מים, שמרים וסוכר ומערבבים מעט.
– מוסיפים קמח ומערבלים במשך 2 דקות.
– מוסיפים את המן ואת המלח וממשיכים ללוש עוד 10-12 דקות או עד שהבצק רך ואלסטי.
– מתפיחים בטמפ' חדר עד להכפלת הנפח עם מעט שמן בתחתית הקערה.
3. מכינים את הרוטב עגבניות:
– טוחנים הכל לקרם חלק.
4. לאחר הכפלת הנפח מחלקים את הבצק ל-2.
5. מרדדים כל חלק לעובי חצי סנטימטר, מורחים את רוטב הפיצה (בעדינות לא לקרוע את הבצק), משאירים שוליים ללא רוטב.
6. מפזרים תוספות ומעל חצי מכמות הגבינה המגורדת.
7. מגלגלים לרולדה הדוקה ומעבירים להקפאה לרבע שעה.
8. פורסים פרוסות בעובי 2 ס"מ ומניחים על מגש עם נייר אפייה.
– את התפר מושכים ומניחים מתחת למאפה כדי שהוא לא יפתח (ראו בסרטון).
9. תפיחה שנייה.
10. מורחים בביצה טרופה (לא חובה) ואופים במשך 20-25 דקות עד שהמאפה זהוב.
אחסון וחיי מדף:
עד חודש במקפיא בקופסא אטומה.
לחמם בתנור ב-150 מעלות לפני הגשה.
היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.