בלי קשר לשבועות המתכון הצגה הזה לפוקאצ׳ה שמכינים בלי מאמץ הוא קלי קלות. בלי מיקסר ובלי לישה.
זה יוצא מדהים כמו בטאבון מלא בועות ואוורירי.
אני הייתי מגישה על כל הפוקאצ׳ה את הסלט והבוראטה ויש לכם מנה מדהימה על השולחן חג!
מצרכים: (רינג קוטר 22)
500 גרם קמח פיצה/לחם/פוקאצ'ה
400 מ"ל מים
4 גרם שמרים יבשים (1 כפית)
12.5 גרם מלח (2 כפיות שטוחות)
16 מ"ל שמן זית (2 כפות)
5 גרם סוכר לבן (1 כפית)
אופן ההכנה:
1. בקערה עמוקה מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בצק, הבצק צריך להיות דביק זה בסדר. מכסים ומתפיחים 30 דקות.
2. מקפלים את הבצק לתוך עצמו כמו בסרטון ומכסים לעוד התפחה של 30 דקות.
3. מתחילים בקיפולים – בעזרת 2 ידיים רטובות מרימים את הבצק ומקפלים אותו כמו בסרטון 4 פעמים (מרימים ומקפלים). מכסים ומתפיחים 30 דקות.
4. חוזרים על אותה פעולה שוב 4 פעמים נוספות (כלומר עוד שעתיים סה"כ).
5. מחממים תנור לחום מקסימלי של 230 מעלות.
6. בעזרת ידיים רטובות מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת נייר אפייה ומשומנת. מזלפים מעל שמן זית ולוחצים על הבצק ליצירת בועות. מכסים להתפחה של 30 דקות.
7. מזלפים שוב שמן זית מעל ולוחצים בשנית ליצירת בועות בעדינות, הבצק כבר תפוח ואנחנו רוצים לשמור על האווריריות.
8. מפזרים מלח גס/מלח מלדון וניתן להוסיף תוספות כמו אורגנו/טימין/שום קונפי וכו'
9. אופים במשך 20-25 דקות עד שהפוקאצ'ה זהובה ויפה.
10. מגישים אחרי צינון של רבע שעה.
אחסון וחיי מדף:
הפוקאצ'ה במיטבה עד יום אחרי. אני ממליצה לפרוס אותה ולהקפיא אם נשאר או להכין קרוטונים.