פבלובה, מסקרפונה ופירות יער
- הכנה: 20 דקות
- אפייה: שעתיים
- קל
- 30 מנות אישיות
- ללא גלוטן
קינוח מושלם וקליל, אפשר להכין כמה ימים מראש את הכל ולהרכיב בהגשה.
לא כבד מדי ובא בול אחרי ארוחת החג!
פירות היער מעט חמצמצים ונותנים פייט למרנג המתוק והקרם מסקרפונה שמחבר בין כולם ויוצר ביס מושלם.
אפשר בקיץ להכין עם פירות קיציים (אפרסקים, נקטרינות ואננס), רק צריך להכין רוטב זריז.
פבלובה, מסקרפונה ופירות יער
מצרכים: (16 כלים אישיים קטנים)
6 חלבונים
350 גרם סוכר לבן
1 כפית חומץ 5%
1 כפית קורנפלור
לרוטב פירות יער:
1 חבילת פירות יער קפואים (300 גרם)
3.5 כפות סוכר לבן
1 כפית מיץ לימון
לקרם מסקרפונה:
250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
125 גרם מסקרפונה
2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 100 מעלות, סטטי.
2. מקציפים את החלבונים עד שנצרת קציפה לבנה (בערך דקה), מוסיפים כל פעם כף סוכר (לא הכל בבת אחת).
* לוודא שהקערה נקייה ושאין חלמונים בחלבונים שפתחנו אחרת הם לא יוקצפו.
3. ממשיכים להקציף עוד 5 דקות, בקערית בצד מערבבים את החומץ עם הקורנפלור עד שנוצרת משחה ומוסיפים לחלבונים – ממשיכים להקציף עוד 2 דקות.
4. מעבירים לשק זילוף עם צנטר עגול ומזלפים כיפות כמו של קרמבו – לחלופין אפשר עם כף.
5. בעזרת כפית נעשה גומחה קטנה במרכז.
6. אופים במשך שעתיים ולא פותחים את התנור במהלך האפייה.
7. מכבים את התנור ומשאירים את התבנית לעוד שעה כשהתנור סגור, מוציאים לאחר מכן לטמפ' חדר.
8. מכינים את רוטב פירות היער:
במחבת שמים את כל המרכיבים ומביאים לבעבוע של 3 דקות עד שהסוכר נמס ומכבים, מקררים בטמפ' חדר.
9. מכינים את קרם המסקרפונה:
מקציפים ביחד את כל המרכיבים עד שנוצר קצף יציב לזילוף.
10. מרכיבים בצלחת אישית:
פבלובה, במרכז קרם ומעליו רוטב קר.
11. לפני ההגשה מפזרים שכבה אחידה של סוכר לבן ומקרמלים בעזרת ברנר (לא יותר מדי שלא יתקבל סוכר שרוף).
הערות:
* לא להתפתות להוסיף עוד סוכר לקרם מסקרפונה, המרנג מספיק מתוק!
* לא להתפתות לפתוח את התנור במהלך האפייה וההתקררות, אנחנו רוצים מרנג יציב וחלק, לא סדוק.
אחסון וחיי מדף:
אפשר להכין מראש את הפבלובות ולאחסן בכלי אטום בטמפ' חדר במשך שבועיים.
הרוטב נשמר במקרר במשך שבוע.
הקרם נשמר במקרר בשק זילוף סגור במשך 3 ימים.
רק לפני ההגשה נזלף את הקרם ואת הרוטב.