ערוק עיראקי
- הכנה: שעה
- טיגון: 5 דקות
- קל
- 24 יח'
אין בראנץ' אצל עיראקים בשבת בלי ערוק.
לביבות ירק עסיסיות שפשוט נגמרות עוד לפני שישבנו לאכול.
אמא שלי מכינה אותן אחרת, בלי תפו"א ובלי קמח.
הן קלילות יותר ולא כבדות, מושלמות בתוך הפיתה וגם כתוספת.
הילדים עפים עליהן ואתם – הולכים להתאהב.
תכינו כמות כי זה נגמר מהר יותר ממה שאתם חושבים!!
החנוכה הזה הולך להיות משגע…
אמא – המתכון שלך מושלם!
ערוק עיראקי
מצרכים: (24 יח')
4 קישואים בינוניים
3/4 צרור פטרוזיליה
בזיליקום קופסא קטנה
חופן קטן עלי נענע
5 בצלים ירוקים
1/2 1 כוסות שיבולת שועל דקה/להכנה מהירה
1/2 1 כפיות מלח
פלפל שחור
1/4 כפית כורכום
2 ביצים
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
1. במנדולינה מגרדים את הקישואים הכי דק שאפשר.
2. מעבירים אותם לקערה ומועכים בעזרת הידיים בשביל לשחרר מהם נוזלים, מסננים ומשאירים בצד.
3. במעבד מזון טוחנים פטרוזיליה, בזיליקום, נענע ובצל ירוק עד שהם קצוצים דק דק.
4. בקערה רחבה שמים שיבולת שועל, תבלינים ואת הירוקים שקצצנו ומערבבים.
5. מוסיפים 2 ביצים ומערבבים.
6. מוסיפים את הקישואים לאחר הסינון ומערבבים היטב, מעבירים לקירור של 20 דקות (אפשר גם לילה).
7. מחממים מחבת עם שמן ובעזרת 2 כפות מעבירים כף מהבלילה לטיגון.
8. מטגנים עד להזהבה מ-2 הצדדים.
9. מעבירים לרשת לאחר הטיגון.
10. אוכלים חם!
הערות:
– אפשר להכין לילה מראש ולטגן למחרת.
– לא להחליף שיבולת שועל בקמח, הלביבות יהיו דחוסות יותר.
אחסון וחיי מדף:
הלביבות נשמרות מעולה במקפיא, להפשיר מעט ולחמם בתנור לפני הגשה.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
Incorrect access token specified.