עוגת תפוזים קלה ומהירה
- הכנה: 30 דקות
- אפייה: 40 דקות
- קל
- 10 סועדים
עוגת תפוזים זה מתכון חובה בכל בית.
את הירקות והפירות אני קונה ישירות מהחקלאי ברמת השרון כבר כמה שנים, אני רק נכנסת לשדה והלב שלי מתמלא.
הריחות של פירות ההדר קוראים לי, כל ההיריון עם שיה עידן היה סוחט לי בבוקר כוס מיץ תפוזים ואשכוליות, מאז התמכרתי!
לעוגה אני מוסיפה גם חתיכות פרי בסוף, נכון זה לא חובה אבל זה משדרג בכמה רמות, העוגה יוצאת לחה ונימוחה.
בזהירות רק לא לאפות ייתר על המידה שהעוגה לא תתייבש.
עוגת תפוזים קלה ומהירה
מצרכים: (תבנית קולגהוף קוטר 24/תבנית קוטר 22)
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
גרידת תפוז (לא חובה)
חתיכות פרי (לא חובה)
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות טורבו.
2. בקערה מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת בלילה אוורירית ובהירה, בערך 3-4 דקות.
3. מוסיפים בזרם דק את השמן וממשיכים להקציף תוך כדי.
4. מוסיפים את מיץ התפוז ומערבבים.
5. מנפים קמח ואבקת אפייה לתערובת וממשיכים לערבב רק עד לאיחוד.
6. מוסיפים גרידת תפוז וחתיכות פרי אם אתם אוהבים, זה מאוד משדרג ומוסיף לחות לעוגה.
7. אופים בתבנית משומנת היטב במשך 40-45 דקות תלוי בתבנית שבחרתם, העוגה צריכה להיות יציבה וזהובה.
8. מצננים בטמפרטורת חדר היטב ומחלצים.
אופציונלי: לפני הגשה ניתן בעזרת מסננת דקה לבזוק אבקת סוכר מעל כקישוט.
אחסון וחיי מדף:
בחורף בטמפרטורת חדר עטופה בניילון על מגש או בקופסא אטומה.
בקיץ אני ממליצה להניח במקרר.
היא תישמר עד 5 ימים.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.